Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

În direct de la München: pianista Khatia Buniatishvili, primul său concert cu Orchestra Radiodifuziunii Bavareze

Publicat: duminică, 27 Martie 2022 , ora 15.16

Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze anunță cu entuziasm prima colaborare cu Khatia Buniatishvili, una dintre cele mai apreciate pianiste ale zilelor noastre.

În vârstă de 34 de ani, muziciana georgiano-franceză este o prezență artistică încântătoare, cucerind prin naturalețea sa, interpretările sale fiind deosebit de ardente. "Live and let live" (motto-ul unei alte celebrități din lumea pianului, Martha Argerich), poate fi considerat și crezul Khatiei Buniatishvili, caracterizând-o întru totul pe excepționala artistă.

Pentru debutul său în compania Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii Bavareze, Khatia Buniatishvili a ales să interpreteze una dintre cele mai faimoase lucrări din repertoriul universal - Concertul nr. 2 op. 18 în do minor pentru pian și orchestră de Serghei Rahmaninov.

Va fi o seară ce se va derula sub bagheta unui veteran al artei dirijorale - austriacul Leopold Hager, cel care în partea a doua a concertului va dirija monumentala Simfonie a VII-a în Mi major de Anton Bruckner.

Concertul de vineri seară, 1 aprilie, pe care îl vom transmite la Radio România Muzical, în direct de la München este cel de-al doilea dintr-o serie de 3 concerte cu acest program planificate la Isarphilharmonie în perioada 31 martie - 2 aprilie 2022.

Așadar, vă invit vineri, 1 aprilie, de la ora 21.00, în cadrul emisiunii Scena europeană să fim părtașii unei seri care cu siguranță va fi memorabilă, datorită interpreților și programului ales; un eveniment ce va avea loc la Isarphilharmonie - uimitoarea sală de concerte recent inaugurată.

Credit foto: Judith Buss

Florica Jalbă