Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

În universul muzicii cu... Cristian Apetrei, virusolog și microbiolog

Publicat: sâmbătă, 5 Februarie 2022 , ora 12.47

Cristian Apetrei: numele său vă este probabil cunoscut ca voce rugată constant să se exprime avizat pe subiecte legate de pandemie, pe posturile românești de televiziune – și nu numai.

Virusolog și microbiolog reputat, profesor la Catedra de Microbiologie și Genetică Moleculară a Universității din Pittsburgh, Cristian Apetrei a semnat până în prezent peste 180 de articole de specialitate, fiind coautorul a 9 volume dedicate domeniului său.

Ceea ce se cunoaște cu siguranță mai puțin este pasiunea sa constantă pentru muzică, pentru muzica clasică. Îl admiră pe Manfred Honeck și e un fidel spectator al stagiunilor Orchestrei Simfonice din Pittsburgh; așa cum ascultă postul american național de muzică clasică.

Păstrează încă un deosebit de cald accent moldovenesc, ce face parcă și mai plăcută comunicarea cu acest autentic profesionist al medicinei care pledează prin tot ce face, cu firesc și autenticitate, pentru deschiderea culturală (în special față de muzica clasică și literatură); o deschidere în care se regăsește, cu siguranță, o explicație a succesului său profesional dincolo de frontiere.

În universul muzicii cu… Cristian Apetrei; de sâmbătă, 5 februarie, ora 16,00, la Radio România Muzical.

Ioana Marghita