Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Auditoriul RAI "Arturo Toscanini" din Torino, deschis la 100% din capacitatea sa

Publicat: marți, 19 Octombrie 2021 , ora 17.17

Pentru prima dată de la debutul pandemiei, Auditoriul RAI "Arturo Toscanini" din Torino, se deschide în 21 octombrie la 100% din capacitatea sa. Astfel, cele 1616 locuri vor putea fi ocupate în totalitate de public. Și, cu siguranță, nu va mai exista niciun loc liber, căci pe afiș sunt înscrise două vedete mondiale: violonista Hilary Hahn și dirijorul Fabio Luisi.

Sub bagheta maestrului, Orchestra Simfonică Națională a Radioteleviziunii Italiene inaugurează noul sezon al "Concertelor de toamnă". Într-una dintre aparițiile sale foarte rare în Italia, Hilary Hahn propune publicului Concertul op. 47 în re minor pentru vioară și orchestră de Jean Sibelius. Este concertul pe care și publicul Festivalului Internațional "George Enescu" a putut să-l asculte, în 28 august, în deschiderea ediției 2021. De trei ori laureată cu Grammy, Hilary Hahn a inclus acest concert pe unul dintre cele douăzeci de albume realizate cu Decca, Deutsche Grammophon și Sony, toate listate în top zece în topul Billboard, încă de la apariție.

În perioada 26-28 octombrie Hilary Hahn, va interpreta concertul lui Sibelius alături de Orchestra RAI, într-un turneu în Germania, incluzând orașele Frankfurt, Köln și Hamburg. În partea a doua a serii de 21 octombrie de la Auditoriul RAI "Arturo Toscanini", Fabio Luisi propune Simfonia fantastică de Hector Berlioz. Dirijor principal al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii Daneze, Orchestrei Simfonice din Dallas și din septembrie 2022, dirijor principal al Orchestrei Simfonice NHK din Tokyo, Fabio Luisi, spun cronicarii, "preferă să scoată de la orchestră un stil curat și vibrant".

La o seară vibrantă ne așteptăm cu toții joi, 21 octombrie sub bagheta maestrului Fabio Luisi; o seară pe care nu trebuie să o ratați, transmisă în direct de Radio România Muzical de la Sala Auditorium "Arturo Toscanini" din Torino. (Scena europeană, ora 21.30).


Jeanine Costache