Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Vacanța la Radio România Muzical

Publicat: miercuri, 16 Iunie 2021 , ora 10.41

Din 21 iunie, emisiunile Radio România Muzical îmbracă garderoba de vară, în așteptarea unei mult-visate vacanțe.

Emisiunea "Arpeggio" (luni-vineri, ora 10.00) va ocupa spațiul a două ore, prima parte a acesteia fiind rezervată înregistrărilor realizate de dirijorul Sergiu Celibidache, de la moartea căruia se împlinesc 25 ani, pe 14 august 2021. Emisiunea se reia de la ora 17.00.

Intervalul orar 12.00-13.00, luni-vineri, este rezervat unei emisiuni derulate sub genericul "Interpreții Festivalului Enescu 2021" - o trecere în revistă celor mai importante nume de muzicieni care vor susține concerte la București în septembrie 2021, și înregistrările lor reprezentative. Emisiunea se reia de la ora 22.30.

Într-o formă neschimbată rămâne seria de emisiuni "Polifonii" (luni-vineri, ora 13.05), inclusiv joia, când este programată în serial integrala creației compozitorului George Enescu și a înregistrărilor lăsate de acesta în calitate de interpret, cu ocazia aniversării a 140 ani de la nașterea marelui muzician.

Marțea de la ora 19.00, vă invităm să descoperiți noi lansări discografice, în cadrul emisiunii "CD Review", iar de la ora 20.00, odată la două săptămâni rămâne valabilă întâlnirea "Jazzy hour cu Berti Barbera", în alternanță cu "Jazz at Radio Hall", cu înregistrări din concertele Big Bandului Radio România.

Ca-n fiecare vară din ultimii ani, revine în grila estivală emisiunea "Aquarela do Brasil" propusă de Berti Barbera: joia, de la ora 20.30, în reluare, duminica, de la ora 17.30.

Din arhiva Radio România Muzical, vă propunem în reluare serialele "Vitralii", "O istorie a muzicii românești", "Dincolo de culise". Iar în week-end, sâmbăta, de la ora 16.00, aveți întâlnire cu "Compozitorul săptămânii".

Sunt doar câteva propuneri dintr-o ofertă editorială foarte largă, care include și concerte în direct de pe marile scene ale lumii: BBC Proms, festivalul Richard Wagner de la Bayreuth sau festivalurile de la Verbier și Salzburg fac parte din oferta noastră de vară.