Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Mesaje de speranță de la Berlin și Viena, la 'Concerte de 5 stele'

Publicat: vineri, 22 Ianuarie 2021 , ora 12.29

Sfârșitul dificilului an 2020 a fost dedicat "Mesajelor de speranță", transmise cu prilejul concertelor organizate de Anul Nou, din două dintre marile orașe europene: Berlin și Viena.

 

"Mesajul de speranță" de la Berlin

Fără public, șampanie și îmbrățișări, dar ca o sărbătoare a Muzicii și culturii, concertul de la Berlin ne-a adus în suflete bucuria și speranța, prin intermediul unor artiști de prestigiu: Orchestra Filarmonică din Berlin, care l-a avut la pupitrul dirijoral pe Kirill Petrenko și ca solist pe virtuozul chitarist Pablo Sáinz-Villegas.

Programul ales a cuprins câteva repere interesante din repertoriul "Titanului de la Bonn" dar mai ales din muzica plină de culoare, vivacitate și melancolie specifică spațiilor spaniole și braziliene; valențe surprinse cândva de Manuel de Falla, Joaquín Rodrigo, Heitor Villa-Lobos, Nikolai Rimsky-Korsakov și Dmitri Șostakovici.

Așadar, evenimentul de la Berlin, veți avea ocazia de a-l asculta, în premieră, la Radio România Muzical, Joi, 28 ianuarie 2021, în cadrul emisiunii "Concerte de 5 stele" realizată de Ana Voinescu.

 

"Mesajul de speranță" de la Viena

Acesta a sosit din celebra Sală de Aur - Musikverein - cu emoție și optimism prin intermediul Orchestrei Filarmonicii din Viena condusă de Maestrul Riccardo Muti. Un mesaj al speranței care, conform statisticilor, a fost urmărit de 50 de milioane de oameni din 90 de țări!

"Marea provocare", așa cum afirma Daniel Froschauer , "este de a face din acest Concert de Anul Nou un eveniment vesel, unul care dă tonul pentru Noul An". Și a fost o adevărată încântare de a audia un program divers, în care a predominat muzica familiei Strauss dar și lucrări inedite, într-o interpretare cu un puternic impact emoțional.

Pentru a suplini lipsa publicului din sală, organizatorii acestui renumit concert s-au gândit să apeleze la tehnologie. Astfel, mii de melomani din întreaga lume au avut posibiliatea de a răsplăti efortul artiștilor printr-o serie de aplauze binemeritate.

Așadar, evenimentul de la Viena, veți avea ocazia de a-l reasculta la Radio România Muzical, Vineri, 29 ianuarie 2021, în cadrul unei alte ediții a emisiunii "Concerte de 5 stele" realizată de Anca Ioana Andriescu.

 

Audiție plăcută!

Octavia Galescu