Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Oratoriul de Crăciun de Johann Sebastian Bach cu Jordi Savall

Publicat: marți, 17 Decembrie 2019 , ora 13.04

În urmă cu cinci decenii, fundația Orfeó Català oferea celor prezenți la Palatul Muzicii Catalane, în primă audiție completă în Spania, Oratoriul de Crăciun de Johann Sebastian Bach.

Cincizeci de ani mai târziu, spaniolii din Catalonia întâmpină nașterea lui Iisus Hristos oferind publicului din Barcelona și ascultătorilor partenerilor Uniunii Europene de Radio acest oratoriu al cantorului de la Leipzig, într-o versiune cu Jordi Saval – dirijor. Maestrul dirijează pentru prima dată în cariera sa versiunea completă a oratoriului, prezentat în două seri consecutive, în 17 și 18 decembrie la Palatul Muzicii Catalane din Barcelona. Este căminul unuia dintre cele mai importante coruri din regiunea catalonă, Orfeó Català, și unul dintre cele mai active locuri pentru concerte din orașul Barcelona. În fiecare an, concertele desfășurate aici ating jumătate de milion de spectatori care vin la Palat atrași atât de frumusețea clădirii, cât și de programele muzicale prezentate.

Sunteți invitați, așadar, la două seri memorabile cu Jordi Saval care dirijează Corul La Capella Reial de Catalunia și Orchestra Le Concert des Nations. Sub bagheta dirijorului spaniol vor mai evolua sopranele Katja Stuber, Elionor Martínez și Jeanne Lefort, contratenorul Raffaele Pé, tenorul Martin Platz, baritonul Manuel Walser, basul Marco Scavazza.

Oratoriul de Crăciun de Johann Sebastian Bach, live de la Barcelona și dirijat de Jordi Savall,  în două seri consecutive la Scena europeană - 17 și 18 decembrie, ora 21.00.

Jeanine Costache