Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Seară Beethoven în transmisiune directă de la Hanovra

Publicat: joi, 24 Octombrie 2019 , ora 9.06

În lumea lui Beethoven sunteți invitați vineri, 25 octombrie 2019, de la ora 21.00. Din septembrie 2019 și până în februarie 2020, Uniunea Europeană de Radio preia o serie de concerte reunite sub titlul Colecția Beethoven, marcând astfel 250 de ani de la nașterea marelui compozitor născut la Bonn în 16 decembrie 1770. Kuppelsaal din Hanovra găzduiește în această perioadă un Festival Beethoven care a debutat în 20 octombrie și se va încheia în 10 noiembrie cu ultima simfonie beethoveniană. Este a patra seară din festival, în care Orchestra Filarmonică a Radiodifuziunii din Hanovra condusă de dirijorul ei principal, britanicul Andrew Manze va interpreta Simfonia a VII-a op.92 în la major, iar în prima parte, având ca invitat pe pianistul Martin Stadtfeld - Concertul nr. 1 op. 15 în Do major.

De la ora 21,00, Radio România Muzical vă conectează cu celebra Kuppelsaal ce face parte din centrul Cultural de Congrese al Hanovrei. Construită în 1914, Kuppelsaal este cea mai mare sală de concerte clasice din Germania cu o capacitate de 3750 de locuri care se poate transforma într-un un spațiu multifuncțional pentru o mare varietate de evenimente. Sala se mândrește cu o acustică impecabilă obținută în 2016 când a fost renovată. În această seară, pe podiumul de concert al sălii se va afla Orchestra Filarmonică a Radiodifuziunii din Hanovra condusă de cel care îi este dirijor principal din 2014 - britanicul Andrew Manze. Este unul dintre cei mai inspirați șefi de orchestră, un pasionat al interpretării muzicii vechi, solicitat de marile orchestre ale lumii.

Și dacă în fruntea ansamblului se află un muzician care dirijează creația compozitorului său preferat - cum se autodeclară britanicul Andrew Manze, atunci avem toate premizele unei seri beethoveniene de neuitat.

Jeanine Costache