Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

O nouă stagiune de jazz la Teatrul Act

Publicat: vineri, 27 Septembrie 2019 , ora 18.04

Jazzul de la Teatrul Act revine!

Deschiderea Stagiunii de Jazz, organizate de Radio România Muzical și Orchestrele și Corurile Radio, va avea loc pe 9 octombrie 2019, de la ora 19,00.

Este cea de-a X-a toamnă din istoria stagiunii, un deceniu în care sunetul jazzy a devenit una dintre afinitățile publicului de la Teatrul Act.

De 10 ani jazzul a coborât în demisolul de pe Calea Victoriei, nr. 126, pentru a "născoci" noi alternative la verbul dramaturgic. Acesta a fost și scopul proiectului (inițiat de bateristul Vlad Popescu) și susținut cu încredere de Marcel Iureș (fondatorul Teatrului Act), pentru ca publicul să aibă posibilitatea de a-și construi propria idee despre confluențele artelor.

Pe de altă parte, Stagiunea de Jazz de la Teatrul Act este singura stagiune bucureșteană construită pe evoluția artistică a trioului Vlad Popescu baterie, George Natsis - pian și Adrian Mircea Flautistu - contrabas. Fără îndoială, invitații trioului din cele peste 80 de concerte susținute la Act au contribuit la conturarea calității stagiunii. Prezența masivă a publicului (90% dintre concerte s-au desfășurat cu "casa închisă") este motivul principal al celor trei artiști de a continua istoria stagiunii, căci pentru fiecare muzician în parte relația cu publicul este fundamentală.

Teme precum " Blue note years", "Years after Petrucciani", "Pop goes jazz" sau "Bill Evas - Waltz for Debbie", " Ballad for a friend - tribute to Peter Herbolzheimer" sunt doar câteva episoade memorabile care au și astăzi reverberații apreciabile în rândul fanilor muzicii de jazz.

Toamna acesta va aduce un suflu stlistic nou stagiunii, Popescu- Natsis - Flautistu fiind pregătiți să propună publicului noi sonorități originale. "Autum tales", uvertura stagiunii 2019 - 2020, este o împletire între standarul clasic al jazzului și compoziția autohtonă, contemporană.

Se va cânta în formula de cvintet cu cei doi invitați, saxofonistul Paolo Profeti și trompetistul Sebastian Burneci.

Așadar, "Autum tales", 9 octombrie 2019, ora 19,00, la Teatrul Act, o poveste jazzy a toamnei, despre amintiri și iubiri. Fiți cu noi!

La finalul concertului va avea loc o sesiune de autografe oferite de muzicieni pe discul consacrat Stagiunii de Jazz de la Teatrul Act, aparut la Editura Casa Radio. 

Înregistrarea concertului susținut în 9 octombire 2019 va fi difuzată la Radio România Muzical, sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 18.00. Radio România Muzical poate fi ascultat pe frecvențele 97.6 și 104.8 FM și online la www.romania-muzical.ro. Toate concertele înregistrate la Teatrul Act vor fi disponibile pentru reascultare pe site-ul Radio România Muzical timp de 30 zile de la data difuzării la radio, pe minisite-ul emisiunii Concertele Radio România Muzical.

Organizatori: Radio România Muzical și Teatrul Act