Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Play! - o nouă emisiune la Radio România Muzical

Publicat: miercuri, 19 Iunie 2019 , ora 15.13

Press Start to Play! Din 23 iunie, ne jucăm în fiecare seară de duminică, de la ora 18.30, la Radio România Muzical.

Gameri sau non-gameri, vă promitem o experiență sonoră captivantă, un univers cinematic al muzicii ce vă va purta prin poveștile pline de suspans ale celor mai îndrăgite personaje din jocurile video.

Vom zburda liberi prin tematici felurite. Vom savura cu nostalgie sonoritatea sintetizatoarelor din anii '80 și '90 care evocă începuturile acestei noi ere a jocurilor video, marcate de producții legendare Sega și Atari. Ne vom întâlni cu Mario, cu ariciul Sonic și cu Donkey Kong, ne vom depăși scorurile-record în Tetris și Pac-Man.

Iar nostalgia va face loc apoi coloșilor secolului XXI, seriilor cu peste 100 de milioane de copii vândute în toată lumea realizate de cei mai mari dezvoltatori de jocuri ai prezentului: Sony, Square Enix, Nintendo, Ubisoft. Michael Giacchino care semnează muzica pentru Call of Duty, Harry Gregson-Williams și Metal Gear Solid, Bear McCreary și God of War, Yoko Shimomura (Final Fantasy, Kingdom Hearts) sunt numai o parte dintre compozitorii pe care îi vom explora în decursul întâlnirilor noastre.

Nu vom pierde din vedere nici ultimele apariții prezentate la conferințele Electronic Entertainment Expo (E3) sau jocurile multiplayer - devenite e-sports și disputate în campionate mondiale de proporții impresionante. Vom asculta muzica celor mai interesante producții premiate la The Game Awards și BAFTA Games Awards.

Vom da curs preferințelor muzicale ale unor invitați avizați (compozitori, producători de jocuri, gameri profesioniști) și poate chiar propunerilor venite din rândul celor mai pasionați ascultători.

Până atunci, vă invit să începem această călătorie captivantă, interactivă a jocurilor muzicale duminică, 23 iunie, de la ora 18:30. V-am pregătit teme celebre din existența lui Mario­ - celebrul "instalator italian", probabil cel mai cunoscut personaj de jocuri video din toate timpurile și a omologului său creat de Sega, simpaticul arici antropomorf Sonic. Play! - la Radio România Muzical.

Ana Diaconu