Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

LiVE de la Bruxelles: Ioana Cristina Goicea în Concertul laureaților cu premiile 4,5 și 6 la concursul ”Regina Elisabeth” 2019

Publicat: luni, 3 Iunie 2019 , ora 12.22

Unul dintre cele mai prestigioase concursuri de interpretare muzicală din întrega lume a înscris în lista laureaților săi din acest an numele violonistei Ioana Cristina Goicea. La cei 26 de ani, ea adaugă astfel o nouă distincție în bogata serie de premii pe care le însumează cartea sa de vizită.

Marți 4 iunie are loc primul dintre concertele laureaților pe care Ioana Cristina Goicea (premiul VI - premiul orașului Bruxelles) le susține alături de Julia Pusker din Ungaria (clasată a V-a) și Shanon Lee din Canada/Statele Unite (premiul IV) în compania Orchestrei Simfonice din Antwerp, sub bagheta lui Martyn Brabbins. Cu aceeași distribuție, programul va fi reluat vineri seara la Antwerp și sâmbătă la Brugge. Primele două soliste ale serii au optat să prezinte publicului în sala de 2100 de locuri de la Palais des Beaux Arts alte partituri decât cele oferite în cadrul finalei competiției, așa că le putem asculta și în alte ipostaze interpretative; după lucrările lui Șostakovici și, respectiv, Beethoven - care au răsunat cu aproape 10 zile în urmă, cele două tinere violoniste aduc marți 4 iunie pe scena sălii "Henry le Boeuf" inaugurate acum 9 decenii Concertele de Eric Korngold și, respectiv, Felix Mendelssohn.

Julia Pusker - 27 de ani.

În partea a doua, Shanon Lee (26) va cânta din nou Ceaikovski.

Altă orchestră și alt dirijor - noi provocări pentru tinerele muziciene care au plecat luni dimineață la sediul ansamblului simfonic din Antwerp pentru prima lor repetiție cu acest colectiv.

Vă aștept marți 4 iunie, de la ora 21, pentru a ne bucura de energia și entuziasmul acestor interprete care și-au închinat copilăria și adolescența studiului, pregătirii și dragostei pentru arta sunetelor. Pe scenă, într-un asemenea concert al laureaților se simt și emoția și satisfacția succeselor care le-au răsplătit talentul și munca dar și generozitatea de a împărtăși astfel de momente cu toți cei cale le ascultă... Dincolo de palmaresul competițiilor, acesta este mesajul oricărui gest artistic; așadar, vă invit să ascultăm în această seară nu neapărat trei laureate ci - mai degrabă - trei violoniste care vor evolua pe unul dintre marile podiumuri europene!

Anca Ioana Andriescu