Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Ultimul concert al stagiunii 2018-2019 de jazz de la Teatrul Act

Publicat: joi, 23 Mai 2019 , ora 13.04
Ultimul "jazz-act" al Stagiunii de Jazz de la Teatrul Act, organizate de Radio România Muzical și Orchestrele și Corurile Radio, va avea loc pe 12 iunie 2019, de la ora 19,00.

Cu titlul "Beauty of it all", concertul are un line up format din George Natsis - pian, Sebastian Burneci - trompetă, Ciprian Pop - chitară, Paolo Profeti - saxofon, Adrian Mircea Flautistu - contrabas și Vlad Popescu - baterie. Va fi seara propriilor compoziții, căci invitații trioului permanent al stagiunii, Profeti - Pop - Burneci, vor aduce propriile teme în improvizațiile formulei de sextet. Suprapunerea posturilor de "compozitor" cu cea de "interpret" sunt uzuale în jazzul actual, numai că artiștii își motivează sincronizarea în playlistul concertului cu experiențele artistice avute în ultima perioadă de timp. Practic, vom asista la o expunere sonoră "fresh", atât în arhitectura componisitică, cât și în demersurile improvizatorice.

Înregistrarea concertului susținut în 12 iunie susținut la Teatrul Act poate fi ascultată la Radio România Muzical duminică, 7 iulie 2019, de la ora 18,00. Radio România Muzical poate fi ascultat pe frecvențele 97.6 și 104.8 FM și online la www.romania-muzical.ro. Toate concertele înregistrate la Teatrul Act vor fi disponibile pentru reascultare pe site-ul Radio România Muzical timp de 30 zile de la data difuzării la radio, pe minisite-ul emisiunii Concertele Radio România Muzical.

Așadar, pe 12 iunie 2019, la ora 19,00, pe Calea Victoriei nr. 126, Stagiunea de Jazz își încheie cea de-a VIII-a ediție, într-o estetică sonoră "Beauty of it all", cu șase instrumentiști de top. Fiți cu noi!

Biletele la spectacol pot fi achiziționate aici.