Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

La mulți ani, Georgeta Stoleriu!

Publicat: joi, 17 Ianuarie 2019 , ora 9.58

Nu este prima Seară de operă cu Georgeta Stoleriu la care vă invit. Sigur că, nu!

Prima, a fost o transmisiune directă de la Teatrul "Metropolitan" din New York în urmă cu vreo 15 ani - după care am revenit mereu la uluitoarea precizie a opiniilor sale în calitate de comentator, iar cea mai recentă, cu siguranță vă amintiți, a fost emisiunea dedicată fostei sale profesoare de Canto, confidente și model în viață, Iolanda Mărculescu: o "Diva Imperiului Muzicii" - cel puțin în ochii și sufletul Georgetei Stoleriu - devenită la rândul ei maestră, confidentă și model pentru studenții săi.

Dar este prima "Seară de operă" cu doamna Stoleriu vorbind despre sine. Punându-și farmecul verbului în slujba sa. O seară, în care sper ca modestia și discreția de o viată ale invitatei mele să nu-i împiedice destăinuirea până la capăt și să-i impună granițe. Iar nouă, îmi doresc să ne îngăduie totuși cuvintele de admirație, fie și numai pentru cariera sa artistică: o carieră dominantă și determinantă pentru aproape 4 decenii de viață muzicală românească și, de asemeni, cu o recunoscută valoare reprezentativă în plan internațional...

În plus, este o seară aniversară. Prima zi de naștere sărbătorită de Doamna Stoleriu la microfon și în studioul de emisie al postului Radio România Muzical! Bineînțeles că altfel, în studiourile noastre de înregistrări, soprana Georgeta Stoleriu a petrecut zile întregi, mii de minute - cu ...membrii Studioului de Muzică Veche, ansamblul Musica Rediviva și maestrul Ludovic Bacs, cu pianiștii Verona Maier și Viniciu Moroianu sau compozitorii Felicia Donceanu și Nicolae Coman... Sâmbătă însă, Georgeta Stoleriu revine deci în Radio într-o împrejurare cu totul nouă. Și sper să-i putem spune, pe cât mai multe voci, "La mulți ani!"

( Seara de operă, 19 ianuarie, de la ora 19.00, ediție specială în direct cu soprana Georgeta Stoleriu )

Luminița Arvunescu