Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Ziua culturii naționale, la Radio România Muzical

Publicat: marți, 15 Ianuarie 2019 , ora 10.39

În fiecare zi, dar cu atât mai mult în Ziua culturii naționale, Radio România Muzical pune în lumină înregistrări realizate de marii compozitori și interpreți români.

În matinalul Musica viva și emisiunea drivetime Perpetuum  mobile, descoperiți câteva dintre aceste bijuterii ale artei componistice și interpretative românești. De la ora 18.15, invitatul lui Lucian Haralambie va fi violonistul Alexandru Tomescu care va vorbi în studioul Radio România Muzical despre semnificația acestei zile, dar și despre primul concert din 2019 de la Sala Radio, al cărui solist va fi miercuri, 16 ianuarie, alături de Orchestra de Cameră Radio.

Emisiunea Arpeggio îl aduce de la ora 10.00 ca Interpret al zilei pe George Enescu, un adevărat simbol al culturii muzicale românești. De la ora 11.00, la Opera și vedetele ei, protagonist este baritonul Nicolae Herlea, una dintre marile voci românești ale secolului XX.

Emisiunea Polifonii este în  totalitate dedicată creației și interpretării românești: de la ora 13.05 pot fi ascultate opusuri de Enescu, Rogalski, Bobescu, Vieru.

De la ora 19.00, emisiunea Bucureștiul muzical de altădată propune o incursiune în istoria operetei românești de după 1940; iar de la ora 19.30, puteți asculta înregistrări în premieră din cadrul Festivalului de harpă ce a avut loc la București în octombrie 2018.