Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Orchestra Simfonică Națională Daneză concertează la Copenhaga sub bagheta lui Lorenzo Viotti, joi 24 noiembrie, ora 20,30

Publicat: vineri, 18 Noiembrie 2016 , ora 15.02

În seara de 24 noiembrie 2016, pe scena Sălii de Concerte a Radiodifuziunii Daneze, vor fi interpretate două capodopere create în prima jumătate a secolului 20: Concertul op.15 pentru vioară și orchestră de Benjamin Britten terminat în anul 1939 și Simfonia a II-a op.27 în mi minor de Serghei Rahmaninov apărută în 1907.

Dirijorul serii va fi Lorenzo Viotti, sef de orchestră elvețian, în vârstă de doar 26 de ani, cel care a obținut în 2015 distincția "Nestlé and Salzburg Festival Young Conductors Awards" pentru performanța sa la pupitrul Orchestrei Camerata Salzburg. El a concurat pentru acest titlu cu alți 65 de candidați și a primit ca premiu 15000 de euro, dar i s-a oferit și posibilitatea de a colabora cu orchestre europene importante.

Solista concertului pentru vioară și orchestră de Benjamin Britten va fi Vilde Frang, "o nouă stea pe cerul violonisticii", "de o virtuozitate fără egal" așa cum o vede "The Sunday Times" și "capabilă de absolut orice performanță artistică" după "Washington Post". A concertat în 2012 alături de Orchestra Filarmonicii din Viena sub bagheta lui Bernard Haitink după ce a câștigat premiul "Credit Suisse Young Artist", dar are și alte contracte ca solistă, cu Filarmonicile din Londra, Berlin, Sankt Petersburg, Orchestra de cameră Mahler, Orchestrele Simfonice din Zurich, Sydney, Tokyo.

În direct de la Copenhaga, joi, 24 noiembrie, de la ora 20.30. 

Laura Ana Mânzat