Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Interviurile Radio România Muzical cu pianista Maria Răduțu

Publicat: miercuri, 14 Septembrie 2016 , ora 15.04

Nu sunt prea mulți interpreții români care să apară în prezent sub siglele unor prestigioase case de discuri. Una dintre acești puțini muzicieni este pianista Maria Răduțu, o muziciană născută la București și stabilită la Viena, care în 3 iunie 2016 și-a lansat discul Insomnia, semnat pentru casa Decca, una dintre cele mai importante la nivel mondial.

Nu știu cât de mulți și-o mai amintesc pe Maria Răduțu, un copil-pianist care producea impresie în Bucureștiul anilor nouăzeci. Astăzi, Maria Răduțu are 32 ani, și-a trăit jumătate din viață în orașul unde și-a finalizat și studiile, Viena, este implicată în proiecte dintre cele mai interesante, printre care concerte în centre importante din Asia și un debut american programat în 2017, dar și concerte-concept și apartenența la un trio cameral cu care interpretează muzică nouă.

De altfel, muzică nouă, dar și lucrări consacrate regăsim pe albumul Insomnia, o incursiune în lumea oniricului. Așa că fiți alături de mine la întâlnirea cu Maria Răduțu, programată marți, 20 septembrie, între orele 17.05 și 18.00.


Cristina Comandașu