Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Daniel Barenboim - la BBC Proms și în direct la Radio România Muzical

Publicat: vineri, 2 Septembrie 2016 , ora 12.14

Unul dintre momentele mult-așteptate ale Festivalului BBC Proms din acest an este prezența, în două concerte pe care le vom putea urmări împreună la Radio România Muzical, pe 5 și 6 septembrie, în dublă ipostază de solist și dirijor al Capelei de Stat din Berlin, a maestrului Daniel Barenboim.

"Pentru mine muzica nu e o profesie, ci modul meu de viață. Să te scufunzi în ea, să te concentrezi deplin asupra ei, este o condiție sine qua non pentru orice muzician. Sigur, toată viața am făcut cu plăcere multe alte lucruri, dar, cumva, muzica m-a însoțit mereu", scrie Daniel Barenboim în autobiografia "O viață dedicată muzicii", apărută destul de recent la Editura Humanitas.

Acest artist atât de complex, preocupat de problemele politice și sociale, care se identifică drept un ambasador al înțelegerii dintre oameni, vine pe scena de la Royal Albert Hall și expune în fiecare seară două dintre marile opusuri ale unor compozitori-reper ai clasicismului și romantismului: W.A. Mozart și A. Bruckner.

Mie îmi revine plăcerea de a vă invita să descifrăm, în prima seară, puncte comune între traseul celor doi compozitori, subliniate de concepția muzicală a unuia dintre cei mai iluștri maeștri ai interpretării contemporane. De la ora 21.30.

Monica Isăcescu