Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Recitalul violonistului Răzvan Stoica alături de pianista Andreea Stoica

Publicat: vineri, 15 Iulie 2016 , ora 11.39

Numele violonistului Răzvan Stoica a fost mult mediatizat în țara noastră prin intermediul postului Radio România Muzical, mai ales după câștigarea concursului internațional "New Talent" în 2013. Muzicianul, care a împlinit în luna iunie 3 decenii de viață, avea deja atunci o bogată carte de vizită, dincolo de menționarea studiilor sale la București, continuate apoi la Conservatorul Regal din Amsterdam, la clasa lui Ilia Grubert. Premii și prezențe internaționale, aprecierile presei și aplauzele publicului au jalonat începuturile carierei sale solistice.

Șirul aparițiilor sale publice în capitală a însumat numeroase manifestări diverse, iar în cele având caracter cameral vioara Stradivarius pe care cântă Răzvan Stoica și-a împletit "vocea" cu sonoritățile pianistice ale Andreei Stoica. Doi frați care - pe scenă - "sună" în rezonanța expresivă a unei autentice comunicări în familie, așa se dezvăluie cele două personaje care alcătuiesc "Duo Stoica".

Image result for Duo Stoica

Așa a fost și pe podiumul Ateneului Român în aprilie 2016, în cadrul unui recital în care virtuozitatea violonistică a făcut loc, prin selecția repertorială și liniilor lirice, romantice.

Înregistrări din cadrul acestui program vă sunt oferite on air și on line la Concertele Radio România Muzical, pe 19 iulie, de la ora 19.30.

Anca Ioana Andriescu