Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

RadiRo: Orchestra Simfonică Radio din Norvegia, de la Premiile Nobel la Sala Radio

Publicat: joi, 14 Iulie 2016 , ora 11.16

Ansamblul care are privilegiul de a susține anual un concert cu ocazia decernării Premiului Nobel pentru Pace de la Oslo, Orchestra Simfonică Radio din Norvegia, va susține două concerte în cadrul Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio - RadiRo, ediția a III-a, organizat de Radio România, în perioada 23 septembrie- 1 octombrie 2016.

Sâmbătă, 24 septembrie 2016, de la ora 19.00, orchestra va fi condusă de dirijorul Miguel Harth - Bedoya, nominalizat la premiile Grammy și câștigător al Premiilor Emmy, care este de în prezent dirijor-șef al ansamblului.

Programul serii va începe cu Selecțiuni din Peer Gynt, cunoscuta lucrare a lui Edvard Grieg, cel mai de seamă muzician din școala națională norvegiană. Variations over Variations over a Norwegian folk tune de A. Janson va fi interpretată de Tine Thing Helseth solistă care a început să cânte la trompetă la vârsta de 7 ani, iar astăzi, la 26 de ani, este una dintre cele mai apreciate interprete la acest instrument în plan internațional. Seara se va încheia cu Variațiuni pe o temă originală - Enigma de Elgar.

Duminică, 25 septembrie 2016 de la ora 19.00, Orchestra Simfonică Radio din Norvegia condusă de același Miguel Harth - Bedoya, îl va avea ca invitat pe pianistul Vadym Kholodenko, care s-a remarcat ca unul dintre cei mai dinamici și înzestrați muzicieni ai generației sale, apreciat pentru interpretarea sa "impecabilă, vibrantă și plină de imaginație" (Cleveland Plain Dealer). Câștigător al medaliei de aur și al premiilor speciale în cadrul ediției a IV-a a Concursului Internațional de Pian Van Cliburn, în 2013, Kholodenko are o carieră internațională în plină ascensiune în Europa, Asia și America de Nord.

Acesta va interpreta Concertul în la minor pentru pian și orchestră al romanticului Edvard Grieg.

Biletele la Festivalul RadiRo sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărturești, Humanitas, în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru mai multe informații despre Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio - RadiRo, vă rugăm să consultați site-ul www.radirofestival.ro.

Organizator: Radio România

Sponsor principal: Orange

Coproducător: TVR

Parteneri: Arcub, Institutul Cultural Român

Mașina festivalului: Dacia

Sponsori:Art Production, Intâlnirile JTI, Aquatique.

Parteneri media: Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional, Radio România Internațional, Orchestrele și Corurile Radio, România TV, Adevărul, Cațavencii, Observator Cultural, Revista Cariere, Zile și Nopți, Accente, Forbes, Mediatrust, Agenția de carte, Librăriile Humanitas