Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Seara de operă 'în direct', ultimul gong al stagiunii

Publicat: joi, 28 Aprilie 2016 , ora 9.08
Ultimul spectacol preluat în transmisiune directă din Stagiunea 2015 - 2016 de "Seara de operă" este Turandot : un spectacol de la Opera de Stat din Viena transmis - culmea! - în zi de Joi, abordând ultima partitură semnată de Giacomo Puccini și definitivată, după moartea acestuia, de Franco Alfano.

Turandot, una dintre noile producții ale actualei Stagiuni lirice vieneze, gândită de regizorul Marco Arturo Marelli și reprezentând debutul dirijoral la Opera de Stat din Viena al maestrului venezuelean Gustavo Dudamel. O operă despre Dragoste și Moarte, în care bărbații trebuie să moară pentru iubirea unei principese iar o sclavă, pur și simplu, pentru …iubire; și în care, unui prinț - frumos și deștept - I se dă nu numai norocul de a cunoaște răspunsurile corecte ale celor 3 ghicitori aducătoare de moarte / iubire, ci și privilegiul de a cânta cea mai inspirată arie de operă scrisă vreodată de un compozitor...

Turandot - de la Opera de Stat din Viena! - șansa noastră de a-i asculta - în premieră, pe de o parte - pe soprana americană Lise Lindstrom (Turandot ) și pe soțul Annei Netrebko, tenorul azer Yusif Eyvazov (Calaf ), precum si, de-a o redescoperi - pe de altă parte - pe minunata noastră soprană Anita Hartig, într-un rol nou, Liu. Un rol cântat de Anita pentru prima oară la Metropolitan Opera House din New York, la începutul anului, cu un succes absolut remarcabil și reluat acum, într-o altă concepție regizorală și oconjunctură artistică nouă. Iar în rolul Timur, ne vom putea bucura de prezența basului Dan Paul Dumitrescu, membru al prestigiosului Ansamblu de soliști ai Operei vieneze, din 2001.

În plus, vreți să reascultați sublimele arii: "In questa reggia", "Signore ascolta" și "Nessun dorma"? Ascultați atunci Turandot, joi, 5 mai, de la ora 20.00. Pentru comentarii, l-am invitat în studio, pe scenograful Cătălin Ionescu Arbore.