Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Violonista Hilary Hahn în direct de la Hanovra - vineri, 11 martie

Publicat: vineri, 4 Martie 2016 , ora 12.24

O nouă transmisiune directă de pe scenele internaționale, vineri, 11 martie 2016, la Radio România Muzical! La Hanovra, solista Orchestrei Filarmonice a Radiodifuziunii nord-germane va fi renumita violonistă americană cu rădăcini germane Hilary Hahn, care a fost aplaudată și în România, din păcate o singură dată până acum, în Festivalul Enescu 2013.

O veți asculta interpretând live Concertul nr.4 de Henri Vieuxtemps, o creație inclusă și pe discul lansat de violonistă în 30 martie 2015 (în compania Orchestrei de Cameră a Filarmonicii Germane din Bremen, dirijate de Paavo Järvi), care v-a fost prezentat de Cristina Comandașu în cadrul emisiunii Music box și a fost inclus în cadrul campaniei noastre Votează discul de muzică clasică al anului 2015.

Hilary Hahn a început să cânte la vioară la vârsta de 4 ani și a fost considerată un copil minune, care la 12 ani susținea primele concerte importante ca solistă în fața unei orchestre, iar la 16 ani semna primul ei contract cu o casă de discuri. Până acum, la 36 de ani, are deja în palmares... peste 20 de CD-uri. Iar în 2015, Hilary Hahn a primit al treilea premiu Grammy din carieră.

La pupitrul Orchestrei Filarmonice a Radiodifuziunii nord-germane este invitat pentru acest concert dirijorul norvegian Eivind Gullberg Jensen, care a activat timp de 5 ani, până în 2014, ca Dirijor șef al ansamblui cu sediul în Hanovra.

Concertul nr.4 în re minor de Henri Viewtemps va fi încadrat de uvertura operei Freischütz de Carl Maria von Weber și de o altă lucrare cu numărul 4, tot în tonalitatea re minor - ultima simfonie din creația lui Robert Schumann.

Vă aștept așadar vineri, 11 martie, de la ora 21,00, la Radio România Muzical, on-air sau on-line!

Andreea Chiselev