Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Spectacol de improvizație și performance - Două lumi care se intersectează: muzica și dansul

Publicat: miercuri, 17 Aprilie 2024 , ora 12.46

După succesul primei ediții, echipa spectacolului performativ "Două lumi care se intersectează: muzica și dansul" se reunește într-o nouă producție, care îi are ca protagoniști pe Jean-Marc Aeschimann (pian), Thierry Hochstätter (percuție) și Simona Paraschivu (coregraf) alături de profesioniști înscriși la Certificatul Dalcroze în România care au descoperit plăcerea improvizației la cursurile conduse de Jean-Marc Aeschimann și care vor participa cu propriile intervenții artistice.

Spectacolul are loc pe 20 aprilie, de la ora 19:00, la Universitatea Națională de Muzică din București (Studioul de Operă și Multimedia). Spectacolul este o colaborare extrem de creativă între artiști internaționali și români ce construiesc, prin intermediul improvizației artistice, o conversație liberă între dans și muzică.

Artiștii spectacolului sunt muzicianul Jean-Marc Aeschimann, percuționistul Thierry Hochstätter și tânăra Simona Paraschiva, dansatoare, toți cu o experiență vastă în improvizație artistică. "Două lumi care se intersectează" propune publicului bucureștean un dialog artistic punctat de surprize, schimbări și transformări prin muzică și dans. Dansul contemporan se îmbină cu stiluri muzicale multiple, care se schimbă de la o clipă la alta, neplanificat, în funcție de trăirile și inspirația artiștilor.

"Muzica…sunete, mișcare, o limbă vie. Fiecare dintre noi folosește propriul vocabular și experiența sa pentru a experimenta și a oferi un cadou celorlalți. În aceste momente unice, spectatori și actori se lasă surprinși și răspund unul altuia. Este despre împărtășire, reacție, dăruire. Muzica și dansul sunt două modalități de exprimare care inițiază un dialog." Jean-Marc Aeschimann, inițiatorul proiectului "Două lumi care se intersectează"

Jean-Marc Aeschimann este profesor specialist și Directorul Programului Certificatul Dalcroze în România, fost profesor titular la Haute école de musique din Geneva și la Institutul Jaques-Dalcroze Geneva timp de peste 30 de ani și dirijor al corului Arte Musica Geneva Thonex timp de 27 de ani. A susținut workshop-uri în lumea întreagă, bazate pe fundamentele pedagogiei Dalcroze (ancorare și mișcare corporală, interpretare muzicală, improvizație muzicală) în ideea de a readuce în atenție esența muzicii: un mijloc autentic de expresie și de comunicare. Pe lângă activitatea pedagogică Jean - Marc Aeschimann concertează (improvizație muzicală) împreună cu Thierry Hochstätter.

Thierry Hochstätter este percuționist în cadrul companiei Ballets Béjart și directorul artistic al companiei Citypercussion. A compus pentru Maurice Béjart, Roland Petit și a colaborat cu artiști precum Youssou N'Dour, Zizi Jeanmaire și Catherine Ribeiro. În paralel cu activitatea de artist, susține workshop-uri de percuție în mediul privat și academic.

Simona Paraschivu - Coregraf, dansator și profesor titular de dans clasic și contemporan la Liceul de Coregrafie "Floria Capsali". A absolvit Liceul de coregrafie "Floria Capsali", apoi și-a continuat studiile de licență și master la Universitatea de Teatru și Film "I.L. Caragiale". A colaborat ca dansator, coregraf sau profesor în diferite proiecte artistice cu instituții precum: Opera Națională Română, Teatrul Godot, Teatrul Bulandra, Teatrul Mic și Centru Național al Dansului din București.

Spectacolul "Două lumi care se intersectează" are loc în data de 20 aprilie 2024, de la ora 19.00, la UNMB, Studioul de Operă și Multimedia, parter, corp A.

Biletele se pot achiziționa pe site-ul www.culturaprinmuzica.ro.