Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica. Luna mai

Publicat: marți, 16 Aprilie 2024 , ora 14.40


Concertele din seria Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica de la Ateneu Român, realizate în parteneriat cu Filarmonica George Enescu, se adresează copiilor cu vărste de peste șapte ani și adolescenților. Lor li se propune să afle, o dată pe lună, cum să înțeleagă muzica și muzica, muzica și literatura, muzica și dansul, muzica și teatrul, muzica și filmul, muzica și artele plastice… sau să cunoască, în concerte tematice, creația unui anume compozitor.

Sunteți invitați sâmbătă, 11 mai 2024, ora 11, în Sala mare a Ateneului Român, la un nou concert Clasic e Fantastic. Cum să înțelegem muzica veche intitulat poetic "Așa a fost odată". Veți avea ocazia să vedeți și să ascultați instrumente vechi, cu forme și nume ciudate, precum arciliuto, violone, flauto traverso, viola da gamba, clavecin… mânuite de muzicieni membrii ai Centrului de muzică veche al Universității Naționale de Muzică București.

Și, am lăsat ce e mai spectaculos la urmă, în acest concert va răsuna majestuos și marea orgă din Ateneul Român! În program lucrări de Bach, Haendel, Vivaldi, Chedeville, Abel, Lully, Merula… Vă așteptăm cu drag!


Sâmbătă, 11 mai, ora 11, Ateneul Român
Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica veche

"Așa a fost odată"

YURI SURGUGIOV - viole da gamba, violoncel baroc
RUXANDRA RUS - flauto traverso
OLIVIA IANCU - arciliuto
CLAUDIU LOBONȚ - arciliuto
ANASTASIA PASAT - vioară barocă
IACOB PANIGHIANȚ - violone
EMIL RACOVEANU - orgă
FERNANDA ROMILA - clavecin
DAN RACOVEANU - orgă

În program, lucrări de Bach, Haendel, Vivaldi, Chedeville, Abel, Lully, Merula


Comentează CRISTINA SÂRBU


Sponsorii stagiunii 2023-2024: EY Romania, wipro, RBC Romanian Bussines Consult, Ropeco, UniCredit Bank, Schoenherr, Fundația H.Mălineanu, Green Sugar, Centrul Național de Artă Tinerimea Română

Biletele se pot cumpăra
- De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00, Telefon: 021.315.68.75)
- Online, accesând site-ul www.fge.org.ro - secțiunea "Calendar".