Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Evenimente cu Florin Ionescu-Galați, Valentin Șerban, Ioan-Dragoș Dimitriu, Ștefan Cazacu, Horia Mihail și mulți alții, săptămâna aceasta la Filarmonica Brașov

Publicat: luni, 8 Aprilie 2024 , ora 14.12

La finalul săptămânii trecute s-a dat startul celei de-a 43-a ediții a Festivalului Internațional al Muzicii de Cameră (FIMC). Acesta a fost inaugurat printr-un concert al orchestrei de cameră a Filarmonicii Brașov, sub conducerea muzicală a lui Sebastian Tegzeșiu. În sală s-au aflat multe personalități din lumea culturală a orașului Brașov, inclusiv maestrul Ilarion Ionescu-Galați, cel care a fondat FIMC în anul 1970. Serile urmtoare, sâmbătă și duminică, au avut loc evenimente cu invitați din Elveția, Germania și Austria.

Concertele din cadrul FIMC continuă până pe 13 aprilie, oferind un program muzical extrem de bogat pentru iubitorii de muzică din Brașov și pentru turiștii din oraș.

Luni seară, pe scena Sălii Patria va urca Alexandra Fits, care va interpreta melodii din repertoriul Mariei Tănase și piese îndrăgite ale lui Édith Piaf. Pe scenă vor urca și pianistul Mariano Castro, percuționistul Ionel Mocanu și contrabasistul Iulian Hășfăleanu.

Marți seară de la ora 19, la Sala Patria va avea loc un eveniment cu violonistul Florin Ionescu-Galați, care va urca pe scenă alături de Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov și de contrabasistul Nicolae Pop și pianista Ana-Maria Negrea. Seara va fi completată de intervențiile lui Sebastian Lupu, actor la Teatrul Regina Maria din Oradea, cunoscut la nivel național, care numai pe platforma TikTok are aproape 1 milion de urmăritori.

Apoi, miercuri, 10 aprilie, brașovenii îi vor putea asculta în formulă camerală pe violonistul Valentin Șerban, violoncelistul Ștefan Cazacu și pianistul Ioan-Dragoș Dimitriu într-un eveniment special intitulat "Noblesse oblige".

Pe 11 aprilie, în locul obișnuitului concert simfonic, va avea loc un eveniment cu Cvartetul Arcadia, un ansamblu laureat al concursurilor Osaka International Chamber Music Competition, Wigmore Hall London International String Quartet Competition și International Chamber Music Competition Hamburg.

Pe 12 aprilie, Filarmonica Brașov propune evenimentul "O călătorie muzicală în 50 de minute", care va fi susținut de artiști din România și Irlanda și în cadrul căruia interpretările muzicale vor fi completate de proiecții video.

Festivalul se va încheia sâmbătă seară cu un recial susținut de violonistul Sebastian Tegzeșiu, violoncelistul Filip Papa și pianistul brașovean Horia Mihail.

Biletele pentru toate evenimentele se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe site-ul bilet.ro.

După încheierea Festivalului Internațional al Muzicii de Cameră, Filarmonica din Brașov invită publicul și la alte două concerte simfonice deosebite. Pe 18 aprilie, Yiwen Shen va dirija un concert ce îl va avea ca solist pe saxofonistul Marko DŸomba, iar pe 25 aprilie, o seară dedicată muzicii lui Wolfgang Amadeus Mozart și Dmitri Șostakovici. Concertul din 25 martie va fi dirijat de maestrul Radu Postăvaru, cu Horia Mihail în rol de solist.

Foto: Iosif Trif