Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concert simfonic și concert educativ sub bagheta maestrului Ciprian Marinescu

Publicat: luni, 8 Aprilie 2024 , ora 10.45

Dirijorul Ciprian Marinescu va conduce următoarele concerte ale Filarmonicii de Stat Sibiu. Publicul este invitat, joi, 11 aprilie, la un concert simfonic al cărui soliști vor fi violonistul Bogdan Zvorișteanu și violoncelistul Filip Papa, iar vineri, 12 aprilie, revine "Simfonia Bebemol", concertul pentru bebeluși și viitoare mămici.

"Filarmonica de Stat Sibiu aduce în fața publicului muzicieni rafinați, cu un bogat palmares artistic și discografic. Este deja o tradiție de 75 de ani, în care pe scena Sălii Thalia sunt prezente nume sonore ale spațiului muzical românesc și internațional. Așadar, concertul din 11 aprilie îl va avea la pupitru pe Ciprian Marinescu. Japonia - țara în care locuiește de peste 20 de ani - este locul în care și-a dezvoltat și conturat cariera de interpret de muzică de cameră, dar și pe cea de dirijor. Este o prezență permanentă pe scenele muzicale din Osaka, Kyoto și Tokyo, totodată și pe scenele din Europa. Un pol important al școlii de dirijat, un muzician cu o viziune aparte asupra repertoriului pe care îl abordează, ne propune un program care include alte două nume importante cu o bogată activitate concertistică: Bogdan Zvorișteanu - vioară și Filip Papa - violoncel, în Dublu concert pentru vioară, violoncel și orchestră de Johann Brahms", a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

"Mintea mea e programată să creeze" spunea violoncelistul Filip Papa. De aici putem contura profilul celui care a câștigat competiții importante în lume, face parte din renumitul cvartet Ad Libitum, este recunoscător profesorilor săi, iar la rândul lui transmite mai departe viitorilor violonceliști cunoașterea muzicală.

Violonistul Bogdan Zvorișteanu are o bogată activitate concertistică alături de renumita Orchestre de la Suisse Romande din Geneva, al cărei prim-concertmaestru este, împletită cu cea a muzicii de cameră. "Tibor Varga" în Sion, "George Enescu" din București, "Leopold Mozart" la Augsburg, "Concours International de Genève" sunt câteva dintre competițiile mari pe care le-a câștigat. Este profesor la Academia Menuhin, iar printre cele mai importante aspecte ale carierei sale subliniem faptul că, în anul 2008, a înregistrat integral Sonatele și Partitele pentru vioară solo de J.S. Bach la Dinemec Classics.

De asemenea, programul serii va conține Simfonia a VII-a de Ludwig van Beethoven.

Concertul simfonic va avea loc joi, 11 aprilie, de la orele 19.00, la Sala Thalia. Biletele sunt puse în vânzare la casieria Filarmonicii și online pe iabilet.ro, la prețul de 60 lei (50% reducere pentru elevi, studenți și pensionari).

Simfonia Bebemol - concert dedicat celor mici

La Filarmonica de Stat Sibiu, copiii sunt privilegiați să aibă parte de o educație muzicală împărtășită de către muzicieni importanți. Tot sub bagheta dirijorului Ciprian Marinescu, orchestra Filarmonicii va susține un concert educativ dedicat bebelușilor și viitoarelor mămici, vineri, 12 aprilie, de la orele 10.00, la Sala Thalia, cu Simfonia a VII-a în La major, op. 92 (părțile I, II, III) de Ludwig van Beethoven.

"După succesul primului concert dedicat celor mai mici spectatori ai Filarmonicii, din luna ianuarie, reluăm această inițiativă educativă, la cererea publicului, și vă așteptăm vineri, 12 aprilie, cu una dintre cele mai optimiste, plăcute și ușor de înțeles simfonii ale lui Beethoven", transmite Cristian Lupeș.

Biletele pentru concertul educativ se găsesc la casierie și pe iabilet.ro, la prețul de 10 lei.

Urmăriți-ne pe:facebook.com/FilarmonicaSibiu | youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu | instagram.com/filarmonicasibiu | https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa | tiktok.com/@FilarmonicaDeStatSibiu