Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Grupul Vocal Synavlia - turneu premergător sărbătorilor pascale

Publicat: joi, 4 Aprilie 2024 , ora 15.06


În perioada 7 - 20 aprilie 2024, Grupul Vocal Synavlia va sustine spectacolul extraordinar, intitulat "Lumină din Lumină" pe scene importante din orașele Cluj-Napoca, Alba Iulia, Mediaș, Reghin și Dej.

Pentru a oferi publicului o adevărată călătorie sonoră specifică perioadei premergătoare Marii Sărbători Pascale, repertoriul va cuprinde o selecție deosebită de lucrări corale românești dar și piese din repertoriul internațional, interpretate a capella sau cu acompaniament de pian.

Vor fi interpretate creații ale compozitorilor: Thomas Luis de Victoria, Giulio Caccini, Wiliam Byrd, Karl Jenkins, Jacob de Haan, Ola Gjielo dar și Gheorghe Cucu, Paul Constantinescu, Gh. Mandicevschi, I.D. Chirescu, Gh. Popescu Brănești.

Experiența profundă și emoționantă a actului artistic, va fi completată de inserții dramatice ale talentatului actor Vali Popescu, precum și de acordurile pianistului Tim Patrick Thieme. Toate acestea vor fi conturate într-un cadru inedit cu lumini și proiecții spectaculoase.

Grupul Vocal Synavlia este un Cvartet Vocal profesionist care are o bogată activitate muzicală susținând peste o sută de concerte în țară, dar mai ales în orașe din Italia, Spania, Franța, Austria si Belgia. In luna noiembrie a anului trecut, Grupul Vocal Synavlia a câștigat medalia de aur la Competiția Corală Internațională din Hainan, China.

Vali Popescu este cunoscut pentru rolul personajului principal din filmul Între Chin si Amin, film care a câștigat peste 50 de premii internaționale și peste 22 de nominalizări la festivaluri naționale și internaționale, si pentru care tânărul a fost nominalizat la premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal, la Festivalul de film de la Buenos Aires, alături de alți 2 actori de la Hollywood.