Arhivă : Agenda de concert Înapoi

A doua ediție a selecției pentru Bursele MusicATempo deschide oportunități pentru tinerii pianiști talentati

Publicat: joi, 14 Martie 2024 , ora 17.01


Brașov, România - 23 martie 2024 - Asociația MusicATempo, în parteneriat cu Filarmonica Brașov, este încântată să anunțe a doua ediție de selecție în cadrul programului de burse MusicATempo, Mici Pianiști de Talent, dedicată descoperirii și susținerii tinerilor pianiști cu un potențial excepțional, provenind din familii cu resurse financiare limitate.

Programul MusicATempo, inițiat de Asociația MusicATempo, pornind de la ideea că educația muzicală, mai ales prin învățarea unui instrument major cum este pianul, este una dintre cele mai profund formatoare unelte în efortul de clădire și modelare al personalității și caracterului unui copil, se angajează să ofere susținere tinerilor pianiști talentați din România cu vârste cuprinse între 10-14 ani, oferindu-le oportunități de dezvoltare și încurajându-i să-și urmeze pasiunea pentru muzică.

Detalii despre eveniment:

Ce: A Treia Etapă de Selecție pentru Bursele MusicATempo - recital de pian

Când: Data: 23 martie 2024

Unde: Sala Patria a Filarmonicii Brașov

Ora: 17.00

Intrarea este liberă, iar evenimentul este deschis publicului

Această sesiune de selecție va reuni o serie de candidați talentați, pregătiți să-și demonstreze abilitățile muzicale în fața unui juriu de experți recunoscuți în domeniul muzicii format din: Horia Mihail, pianist, Solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio, al Filarmonicii Brașov și Manager interimar al Centrului Cultural "Apollonia" din Brașov; Corina Ibănescu, pianistă și Profesor Universitar la Facultatea de Muzică a Universității "Transilvania" din Brașov și Ioan-Dragoș Dimitriu, pianist și Director Artistic al Filarmonicii Brașov.

Candidații selectați vor avea șansa de a beneficia de burse de studiu și de alte oportunități de dezvoltare oferite de programul MusicATempo.

Asociația MusicATempo, o organizație non-guvernamentală, a fost fondată de către Maria Coffino, o persoană cu expertiză în educație, business administration și antreprenoriat, licențiată în litere la Universitatea București, și Master în piano performance la Conservatorul din San Francisco, California și Corina Ibănescu, pianistă și Profesor Universitar la Facultatea de Muzică a Universității "Transilvania" din Brașov și este dedicată sprijinirii și promovării copiilor români talentați care studiază pianul, provenind din familii cu resurse financiare limitate. În conformitate cu legile țării și statutul acesteia, asociația reunește persoane care oferă sprijin prin contribuții materiale, cunoștințe și implicare activă în dezvoltarea tinerilor. Prin intermediul programelor sale, MusicATempo oferă oportunități deosebite pentru acești tineri muzicieni, inclusiv împrumutul de instrumente, acordarea de burse de studii și de participare la cursuri de perfecționare și concursuri pianistice. Procesul de selecție pentru acordarea acestor burse este riguros, împărțit în trei etape, și se bazează pe criterii precum nevoile financiare, talentul și pasiunea pentru studiul disciplinat și concentrat. Continuarea sprijinului acordat depinde de monitorizarea anuală a progresului beneficiarilor burselor. Asociația MusicATempo își propune să ofere un cadru solid și sustenabil pentru dezvoltarea și afirmarea tinerelor talente pianistice din România.

Pentru mai multe informații despre sesiunea de selecție și despre programul de burse MusicATempo, vă rugăm să vizitați https://www.musicatempo.com/.