Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Distribuție stelară la Opera Iași, în "Tosca" de Puccini

Publicat: marți, 12 Martie 2024 , ora 14.28


Opera Națională Română din Iași continuă să puncteze într-un mod special Centenarul Puccini, în acest an împlinindu-se o sută de la ani de la trecerea în eternitate a compozitorului italian.

Pe 19 martie, de la ora 18:30, în Sala Mare, Opera Iași a programat spectacolul "Tosca".

"Pentru noi, românii, opera Tosca are o importanță aparte, întrucât prima soprană din lume care a interpretat rolul Floria Tosca a fost o româncă, legendara Hariclea Darclée.

La Iași, continuăm seria de spectacole extraordinare, dedicate creației marelui compozitor Giacomo Puccini, cu o reprezentație în care rolul titular este interpretat de Cellia Costea, soprană de renume internațional, o profesionistă a genului de operă.

Alături de ea, Ștefan Pop, probabil cel mai titrat solist de operă român, a cărui carieră este în plină strălucire pe scene de primă importanță în Europa și nu numai, va interpreta, pentru prima oară la Iași, rolul Mario Cavaradossi.

Triada rolurilor principale este întregită de baritonul George Proca, ale cărui evoluții pe scenele românești sunt apreciate și recunoscute.

Distribuția completă, soliștii, orchestra, corul și corul de copii, de altfel osatura artistică a oricărui spectacol, este alcătuită din admirabilele compartimente ale Operei Iași, cu toții sub bagheta maestrului dirijor Daniel Jinga, nume sonor al scenelor de operă și managerul Operei Naționale București" a declarat Andrei Fermeșanu, managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași.

După "Tosca", Opera Iași mai programează alte cinci evenimente în această lună:

  • "Lacul lebedelor", de Piotr Ilici Ceaikovski - pe 27 și 28 martie, de la ora 18:30;
  • "Pescuitorii de perle", de Georges Bizet - pe 30 martie, de la ora 18:30;
  • "Cutiuța muzicală. Aventurile Pălăriei Fermecate" - musical pentru copii - pe 31 martie, de la ora 12:00 și de la ora 14:00.