Arhivă : Agenda de concert Înapoi

"O sole mio" - canzonete cu tenorul Ștefan von Korch, baritonul Adrian Mărcan și pianistul Alexandru Burcă - pe 29 martie, la Sala Dalles

Publicat: marți, 12 Martie 2024 , ora 14.24


Vibranta canzonetă "O Sole Mio," sentimentala "Mamma," sau fermecătoarea "Santa Lucia" sunt doar câteva dintre titlurile de referință cu care tenorul Ștefan von Korch și baritonul Adrian Mărcan vor aprecia onora și celebra femeia în concertul "O SOLE MIO" programat pe 29 martie la Sala Dalles, de la ora 19.00. Spectacolul, ce face parte din seria de evenimente MUSICAL EXTRAVAGANZA își propune o călătorie sonoră printre arii, canzonette și zarzuele îndrăgite, cu un accent deosebit pe interpretare pasională și plină de intensitate.

Tenorul Ștefan von Korch spune: "Acest concert este pentru noi o ocazie unică de a sărbători feminitatea și frumusețea prin intermediul artei lirice. Publicul va avea șansa să experimenteze emoții puternice și să se lase purtat de farmecul unei serate dedicate eternei grații și inspirații - femeia".Așadar, pe 29 martie, sunteți invitați să vă bucurați de un spectacol remarcabil și să celebrați femeia și feminitatea în cadrul unui eveniment select, în care Ștefan von Korch, recunoscut pentru acutele inconfundabile și prezența scenică încântătore, va captiva audiența cu interpretări ale unor arii celebre, iar Adrian Mărcan, cu timbrul său distinct de bariton, va oferi o prestație de o eleganță subtilă, în ton cu atmosfera nobilă și aniversară a serii.

La pian se va afla Alexandru Burcă - un nume de referință pe scena de profil.


Biletele pentru concertul O SOLE MIO se găsesc pe Eventim.ro și IaBilet.ro.


Despre Protagoniști:

**Stefan von Korch (Tenor)**

Cu o carieră în ascensiune, națională și internațională, Stefan von Korch este aclamat pentru acutele remarcabile, ce îi permit inclusiv abordarea rolului Arturo Talbot, din opera "I Puritani" de Vicenzo Bellini, cea mai înaltă partitură scrisă pentru voce masculină.

Pe 27 Martie, cu două zile înaintea concertului din București, tenorul Ștefan von Korch va fi prezent pe scena Filarmonicii din Târgu-Mureș, unde va interpreta lucrarea vocal simfonică Stabat Mater, una din bijuteriile repertoriului lui Giacommo Rossini considerată a demonstrație de virtuozitate pentru orice tenor. Și tot pe plan național a performat recent la Opera din Iași, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban, la Opera Română din Timișoara în montarea Văduvei Vesele semnate de Mario Di Carlo.

În decursul anului 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon și a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de orașe în China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere și operete prezentate pe cele mai mari scene din România: "Bărbierul din Sevilla", "Elixirul dragostei" și "Falstaff" (Opera Națională București), "Rigoletto," "Văduva veselă" și "Văduva veselă 2.0" (Opera Națională din Iași), "I Puritani" (premieră națională) "Rigoletto" și "Bărbierul din Sevilla" (Opera Română Cluj-Napoca) și altele.


**Adrian Mărcan (Bariton)**

Adrian Mărcan este bariton al Operei Naționale București cu o vastă activitate națională și internațională. A cucerit publicul cu interpretări pline de sensibilitate,profunzime și vigurozitate, iar printre rolurile sale de succes se numără Don Giovanni din "Don Giovanni ", Figaro din "Bărbierul din Sevilla", Contele Almaviva din "Nunta lui Figaro", Marcello din "La Bohème," Belcore din "Elixirul dragostei", Enrico din "Lucia di Lammermoor", Germont din ,, La Traviata", Rodrigo di Posa din ,, Don Carlo", Contele di Luna din ,, Il Trovatore " sau Escamillo din "Carmen" etc.

Pe lângă activitatea artistică din țară, a susținut numeroase turnee în străinătate cu operele din Brașov, Cluj , Iași ,Craiova în țări cum ar fi : Germania , Austria, Italia, Norvegia ,Spania ,Olanda ,Albania, Marea Britanie, dar și în Japonia.


**Alexandru Burcă (Pianist) **

Alexandru Burcă este pianist la Teatrul de Operetă și Musical 'Ion Dacian' din București. Laureat a numeroase concursuri internationale. A susținut concerte și recitaluri la Ateneul Român, Festivalul Internațional 'George Enescu', Televiziunea Română, Societațea Română de Radiodifuziune, Muzeul Municipiului București - Palatul Șuțu, Filarmonica 'George Cavadia'Filarmonica din Bacau,Muzeului Național de Artă , Kazakstan , Rusia, Moldova, Franta, Germania, Portugalia, Norwegia, Italia, Canada.


Despre MUSICAL EXTRAVAGANZA

Concertul O SOLE MIO face parte din seria de evenimente MUSICAL EXTRAVAGANZA by Allegro Productions.Concertele au menirea de a oferi publicului bucuria întâlnirii cu nume reprezentative ale scenei lirice, într-un cadru mai restrâns, ce oferă o perspectivă diferită asupra actului artistic față de cea de pe impozanta scenă a operei. Spectatorii sunt invitați să își admire soliștii preferați într-o atmosferă selectă, completată de un acompaniament de cameră, ce pune în valoare interpreții într-o lumină caldă și personală.

Evenimentele sunt găzduite la Sala Dalles, alegere deloc întâmplătoare. Protagoniștii MUSICAL EXTRAVAGANZA invită publicul într-un spațiu cu tradiție și istorie în peisajul cultural și urcă pe scena pe care, de-a lungul vremii, au concertat mari muzicieni precum George Enescu (26 concerte), Dinu Lipatti, Mihai Jora, Ionel Perlea, Ion Voicu sau Virginia Zeani.

Ca un arc peste timp, o frumoasă coincidență face ca protagoniștii concertului O SOLE MIO să fi cântat în ediția din 2021 a Festivalului Virginia Zeani organizat la Târgu-Mureș.