Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concert de excepție: Valentin Șerban cântă Édouard Lalo joi seară la Sala Patria!

Publicat: luni, 11 Martie 2024 , ora 13.16
Filarmonica Brașov a pregătit un nou concert simfonic extraordinar în data de 14 martie 2024, la Sala Patria. Evenimentul va începe la ora 19:00 și îi va avea ca protagoniști pe renumitul dirijor Henry Kennedy și pe excepționalul violonist brașovean Valentin Șerban, câștigător al prestigiosului Concurs Internațional George Enescu, ediția 2020/2021.

Programul serii va include lucrări de neuitat ale compozitorilor Hector Berlioz, Édouard Lalo și Antonín Dvoűák. În prima parte publicul va avea ocazia să se bucure de vibrațiile captivante ale Uverturii "Carnaval Roman" de Berlioz, urmată de frumusețea expresivă a "Simfoniei Spaniole" de Lalo cu Valentin Șerban în rol solistic, iar după pauză, melomanii se vor putea cufunda în profunditatea Simfoniei nr. 7 în re minor de Dvoűák.

Valentin Șerban, originar din Brașov, a cucerit inimile publicului prin interpretările sale impresionante, demonstrând o măiestrie remarcabilă a viorii. Împărtășind scena cu Șerban, dirijorul britanico-canadian Henry Kennedy aduce o experiență vastă, după un an de succes ca Dirijor la Opera din Wrocław și colaborări cu nume mari ale muzicii clasice, precum Sir John Eliot Gardiner.

Săptămâna viitoare, Filarmonica Brașov invită publicul meloman să participe la următorul concert simfonic de joi seară, programat pentru data de 21 martie 2024, ora 19:00, la Sala Patria. Această seară promite să fie una memorabilă, avându-l la pupitru pe dirijorul francez David Molard Soriano și bucurându-se de prezența strălucitoare a solistei Manon Galy.

Repertoriul serii va cuprinde două capodopere ale muzicii clasice: Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski și Simfonia nr. 5 în Mi bemol major de Jean Sibelius, oferind publicului o călătorie muzicală care pornește de la o emotivitate sensibilă și continuă spre un triumf vibrant.

Pe lângă evenimentele sale obișnuite, Filarmonica Brașov a anunțat și revenirea Festivalului Internațional al Muzicii de Cameră, care va avea loc între 5 și 13 aprilie 2024. Cea de-a 43-a ediție a acestuia propune o serie de evenimente inedite, care îi vor avea ca protagoniști atât muzicieni străini cât și nume sonore din muzica clasică românescă, cum ar fi Alexandra Fits, Florin Ionescu-Galați, Valentin Șerban, Ștefan Cazacu, Ioan-Dragoș Dimitriu, Sebastian Tegzeșiu, Horia Mihail, Filip Papa și mulți alții.

Biletele pentru toate evenimentele Filarmonicii Brașov se găsesc la casieria Sălii Patria sau online pe siteul bilet.ro.