Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Stagiunea de marți seara. Din Atena, via București și Namur/Belgia din nou la București. Violonistul Vlad George Picioruș

Publicat: luni, 26 Februarie 2024 , ora 14.23


Violonistul Vlad George Picioruș se recomandă deja cu rezultate internaționale remarcabile: Marele Premiu la festivalul international "Zakarpatskii Edelweiss", Ujgorod/Ucraina; Premiul 1 și "Gold Star Prize" la concursul internațional "Magic Sounds"/ Praga; Premiul 3 la concursul internațional "Citta di Filadelfia"/ Italia/Filadelfia; Premiul 1 la concursul internațional "Susreti Violonista"; Semifinalist la concursurile internaționale "Artur Grumiaux"/Bruxelles, și "Vieuxtemps Deru"/Verviers. Născut la Atena, Vlad George Picioruș a început să studiez vioara la școala centrală de muzică din capitala Greciei, a continuat apoi la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București, clasa prof. Elena Baltaga și, în prezent este student la Institutul Regal de Muzică și Pedagogie din Namur, sub îndrumarea violonistului George Tudorache. Pe lângă instrument este pasionat de compoziție.

În recitalul pe care îl va susține marți, 5 martie, în Sala mică a Ateneului Român, violonistul o va avea alături pe pianista Melissa Grigore, studentă în anul trei la Universitatea Națională de Muzică din București, unde îl are ca maestru pe Vlad Dimulescu.

Talentul ei a fost recunoscut în câteva competiții, amintim: Premiul II în cadrul Concursului Internațional de Muzică de la Moscova/ 2021, Premiul I în cadrul Concursului Internațional "Craiova-Piano-2021", Premiul I în cadrul Concursului de Interpretare Pianistică "GRADUS AD PARNASSUM"/ 2021 și Premiul I în cadrul concursului internațional "Pro Piano Romania"/ 2022.


Marți, 5 martie, ora 19.00, Ateneul Român, Sala mică
Stagiunea de marți seara

VLAD GEORGE PICIORUȘ - vioară
MELISSA GRIGORE - pian


Program
Eugène Ysaye - Sonata nr. 4, în mi minor, pentru vioară solo
Serghei Prokofiev - Sonata nr. 1, în fa minor, pentru vioară și pian, op. 80
Claude Debussy - Sonata în sol minor pentru vioară și pian


Coproducător Radio România Muzical

Biletele se pot cumpăra
- De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00, Telefon: 021.315.68.75)
- Online, accesând site-ul www.fge.org.ro - secțiunea "Calendar".
Stagiunea de marți seara este un proiect care a luat naștere în anul 2008 și este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenția de a susține și a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiții internaționale, sau care se află la studii în străinătate.