Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Johannes-Passion de J.S.Bach - 300 de ani de la prima audiție

Publicat: luni, 26 Februarie 2024 , ora 11.41


Biserica Evanghelică C.A. din România - Parohia Brașov organizează cu ocazia sărbătorilor pascale, un concert de muzică sacră, Johannes-Passion (Patimile lui Cristos, după Ioan). Acest concert va fi susținut în două orașe din România - Sibiu și Brașov. La Sibiu, concertul va avea loc pe 23 martie, de la ora 18.00, la Catedrala luterană Sf. Maria din Piața Huet, iar la Brașov va avea loc pe 24 martie, de la ora 20.00, la Biserica romano-catolică Sf. Petru și Pavel de pe strada Mureșenilor.

Johannes-Passion este una dintre cele mai apreciate compoziții ale lui Johann Sebastian Bach, fiind prima sa lucrare de tip oratoriu. În Vinerea Mare a anului 1724, Bach a prezentat pentru prima dată comunității luterane din Leipzig acest oratoriu care relatează ultimele zile ale lui Isus pe Pământ, printr-o combinație de elemente dramatice și de meditație.

Concertele vor fi interpretate de artiștii ansamblului Capella Coronensis, Corului Bach al Bisericii Negre, soliștii Renáta Gebe-Fügi, Török Orsolya, Șerban Dinu, Nicolae Simonov, Dominic Felts și Farkas András, dirijați de Steffen Schlandt.

Corul Bach din Brașov, fondat în 1933, este corul bisericesc al comunității evanghelice. Acesta a adus în premieră în România numeroase opere ale lui Johann Sebastian Bach, printre care și Johannes-Passion, Matthäus-Passion (Patimile lui Cristos, după Matei) și alte numeroase cantate.

Ansamblul Capella Coronensis are un repertoriu de muzică vocal-instrumentală, specific religios. Sub conducerea lui Steffen Schlandt, ansamblul, format din membri ai Filarmonicii Brașov, interpretează lucrări din epocile barocă, clasică și romantică.

Biletele pentru concertul susținut la Sibiu se pot achiziționa online de pe platforma Booktes.com, accesând următorul link https://booktes.com/bilet/bach-la-sibiu. Pentru concertul care se desfășoară la Brașov, biletele pot fi achiziționate de pe Booktes.com, accesând linkul https://booktes.com/bilet/bach-la-brasov, sau de la magazinul de cadouri al Bisericii Negre, INSPIRATIO, situat în Curtea Johannes Honterus nr.9. Costul unui bilet este 50 de lei pentru toate categoriile de vârstă.