Arhivă : Agenda de concert Înapoi

La Folía. Povestea unei nebunii muzicale, la Ateneul Român

Publicat: marți, 20 Februarie 2024 , ora 11.12

Sâmbătă, 24 februarie 2024, de la ora 11.00, porțile Ateneului se deschid pentru un nou concert din seria educativă Muzica pe Înțelesul Tuturor.

De data aceasta, publicul este invitat să asculte povestea extraordinară a Foliei, un dans, o muzică, o idee sonoră "nebună", care și-a început aventura în vremea Renașterii și i-a fascinat pe compozitori și interpreți până în zilele noastre. Firul poveștii va fi depănat în cuvinte de muzicologul Mihai Cojocaru, dar mai ales în piese compuse de mari creatori, de la Vivaldi și Bach, până la Liszt și Brahms, în tălmăcirea muzicienilor Filarmonicii "George Enescu".


Muzica pe Înțelesul Tuturor - La Folia. Povestea unei nebunii muzicale
RAFAEL BUTARU - vioară
MIRCEA LAZĂR - vioară
MARIAN MOVILEANU - violă
FLORIN MATEI - violă
EUGEN BOGDAN-POPA - violoncel
HORAȚIU LUDUȘAN - violoncel
IRINA IONESCU-ȘCHIOPU - soprană
RALUCA ENEA - clavecin
MĂDĂLINA PAȘOL - pian
Comentariu MIHAI COJOCARU

Program: Arcangelo Corelli - Sonata în re minor pentru două viori și continuo, op. 5, nr. 12, La Follia, Georg Friedrich Händel - Sarabandă din Suita nr. XI, în re minor, HWV437, Antonio Vivaldi - Triosonata în re minor, RV63, La Follia, Johann Sebastian Bach - Aria "Unser trefflicher" din Cantata Țărănească, BWV212, Franz Liszt - Selecțiuni din Rapsodia spaniolă, Serghei Rahmaninov - Selecțiuni din Variațiuni pe o temă de Corelli, op. 42, Johannes Brahms - Andante din Sextetul nr. 1, în si bemol major, op. 18