Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Tango. Radio & Juliet și Don Giovanni, la început de februarie, pe scena Operei Naționale București

Publicat: marți, 30 Ianuarie 2024 , ora 14.58


Începutul lunii februarie aduce, pe prima scenă lirică a României, spectacolul coupé de dans contemporan Tango. Radio & Juliet de Edward Clug și opera Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart.

Joi, 1 februarie, ora 18:30, vă propunem spectacolul coupé de dans contemporan Tango. Radio & Juliet de Edward Clug. Tango. Radio & Juliet este un spectacol ce unește două coregrafii create de Edward Clug - artist de origine română stabilit în Slovenia -, în care se regăsesc elemente de teatru și dans contemporan și fragmente muzicale extrem de diverse ca gen (de la Astor Piazzolla și până la Goran Bregoviæ și Radiohead). În vreme ce prima coregrafie a fost prezentată, pentru prima dată, sub titlul Tango, în 1998, la Teatrul Național din Maribor (Slovenia) - unde Edward Clug conduce compania de balet a instituției -, cea de-a doua coregrafie, Radio & Juliet, a văzut lumina scenei tot la Maribor, dar în 2005. Tangoul, unul dintre cele mai pasionale dansuri din lume, și eternii îndrăgostiți Romeo și Julieta se întâlnesc astfel, într-un mod inedit, în spectacolul Tango. Radio & Juliet pentru a da viață celor mai puternice și contradictorii stări și sentimente: pasiune, iubire, deziluzie, singurătate.

Sâmbătă (3 februarie) și duminică (4 februarie), ora 18:30, vă așteptăm la cele două reprezentații ale operei Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia lui Andrei Șerban. Într-un mod absolut genial, Wolfgang Amadeus Mozart și Lorenzo da Ponte reunesc în opera Don Giovanni drama, comedia și fantasticul, cei doi creatori realizând în plin clasicism un spectacol total, de o complexitate și o substanță deopotrivă shakespeariană și wagneriană. Don Giovanni trăiește clipa în mod excesiv și într-o totală libertate de expresie: de la violență erotică la tandrețe fermecătoare, de la umor spontan la cinism demonic. Fiecare scenă și fiecare arie a sa este o degajare de energie fantastică ce depășește zona realului.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.