Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Seri camerale la Palatul Tinerimea Română

Publicat: vineri, 26 Ianuarie 2024 , ora 17.01


Miercuri 31 ianuarie, de la ora 19.00, în ambianța unică a sălii de concert a Palatului Tinerimea Română va avea loc un recital din noua stagiune muzicală bucureșteană intitulată "Seri camerale la Palatul Tinerimea Română".

Protagoniștii recitalului din 31 ianuarie sunt soprana Cristina Fieraru și pianistul Marius Boldea. Seara va cuprinde un repertoriu ce are în centru atât reprezentative lieduri românești - George Enescu | 7 Chansons de Clément Marot, Nicolae Bretan | Ce te legeni, codrule, Felicia Donceanu | Pașii (3 cântece pentru Til), Gheorghe Dima | A venit un lup din crâng, Sabin Păutza | M-ai sărutat - , cât și celebre cicluri de lieduri germane, precum Robert Schumann | Frauenliebe und -Leben și Johannes Brahms | 4 Gesänge, Op. 43 No. 1 Von ewiger Liebe.

Dedicată celor mai valoroși tineri muzicieni ai momentului și deschisă tuturor genurilor muzicale, stagiunea "Seri camerale la Palatul Tinerimea Română" își propune să consacre în preferințele marelui public o scenă de concert plasată în zona istorică a orașului București, beneficiind de o ambianță arhitecturală unică, o spectaculoasă evocare la scară camerală a celebrei Scala din Milano - Palatul Tinerimea Română.

Creație a Virginiei Andreescu-Haret, Palatul Tinerimea Română este realizarea primei femei arhitect din România și a primei femei care a ajuns la gradul de arhitect inspector general din lume. Prin acest proiect, Centrul Național de Artă "Tinerimea Română" își propune să contribuie la diversificarea vieții culturale bucureștene cu un spațiu emblematic pentru apartenența acesteia, dorind ca această minunată sală să devină o prezență constantă în viața de spectacol a Capitalei.


Accesul publicului se va face pe baza rezervării telefonice, în limita locurilor disponibile. Rezervări între orele 11și 15 la numărul 021. 315.81.65.


Pentru informații detaliate legate de activitatea Centrului Național de Artă "Tinerimea Română" și de Orchestra Română de Tineret puteți accesa www.tinerimearomana.ro
sau https://www.facebook.com/CentrulNationalTinerimeaRomana/