Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concert cameral. IUBIRE & MUZICĂ: O seară în familia Schumann

Publicat: luni, 22 Ianuarie 2024 , ora 11.23
Compozitorul Robert Schumann și soția lui, Clara, una dintre cele mai apreciate pianiste din vremea sa, sunt un cuplu de muzicieni romantici deosebit de creativi, uniți de o iubire profundă. În casa lor însuflețită de cei opt copii, familia Schumann își reflectă și cultivă dragostea prin muzică și literatură. Serile lor se petrec adesea în sunetele pianului la patru mâini, în sunetele violoncelului, ale viorii sau ale clarinetului acompaniat la pian de Clara Schumann. De altfel, celebrul violonist Joseph Joachim, căruia soții Schumann îi dedică un număr de lucrări, este cel care îl introduce pe tânărul compozitor și pianist Johannes Brahms în casa familiei lor. Din acel moment se leagă o strânsă prietenie între Brahms și cei doi soți Schumann, ce se va oglindi în creația lui Brahms.

Luni, 5 februarie 2024, de la ora 19, invităm publicul la Academia de Muzică (Str. Ion I. C. Brătianu, nr. 25) pentru un concert în atmosfera specifică a unui salon muzical din perioada Romantismului german, unde vor descoperi o muzică intensă și strălucitoare, cu un caracter deopotrivă profund și introspectiv.

Interpreți:

Aurelian Băcan - clarinet

Răsvan Dumitru - vioară

Octavian Lup - violoncel

Czumbil Bernadette - pian

Raluca Rad - pian

Lucrări de: Robert Schumann, Clara Schumann, Johannes Brahms

Biletele sunt disponibile online la adresa: https://www.bilete.ro/iubire-muzica-o-seara-in-familia-schumann/ și în rețeaua

Bilete.ro (în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos-Telekom)