Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Deschidere de an pentru Seri camerale la Palatul Tinerimea Română, pe 17 ianuarie

Publicat: joi, 11 Ianuarie 2024 , ora 14.00

Miercuri 17 ianuarie de la ora 19.00, în ambianța unică a sălii de concert a Palatului Tinerimea Română va avea loc primul recital al anului pentru noua stagiune muzicala bucureșteană intitulată "Seri camerale la Palatul Tinerimea Română".

Două capodopere ale muzicii de cameră ruse, Șostakovici - Cvintetul cu pian, op.57 și

Ceaikovski - Sextetul "Souvenir de Florence", op.70 aduc pe scenă nu mai puțin de 11 tineri muzicieni, studenți și masteranzi ai universităților de muzică din țară, dar și finaliști ai proiectului Moștenitorii României muzicale.

În Cvintetul cu pian, op.57 de Șostakovici vor putea fi ascultați Alexia Dănăcică - pian,

Angela Jumugă - vioara I, Claudia Vlad - vioara a II-a, Cristina Ionescu - viola și Daria Cornițov - violoncel, iar în Sextetul "Souvenir de Florence", op.70 de Ceaikovski vor evolua pe eleganta scenă de la Tinerimea Română Iulian Băluțel și Anastasia Pasat - vioară, Adreea Boată și Valeria Răducanu - violă, Daria Cornițov și Adrian Istrate - violoncel.

Dedicată celor mai valoroși tineri muzicieni ai momentului și deschisă tuturor genurilor muzicale, stagiunea "Seri camerale la Palatul Tinerimea Română" își propune să consacre în preferințele marelui public o scenă de concert plasată în zona istorică a orașului București, beneficiind de o ambianță arhitecturală unică, o spectaculoasă evocare la scară camerală a celebrei Scala din Milano - Palatul Tinerimea Română.

Creație a Virginiei Andreescu-Haret, Palatul Tinerimea Română este realizarea primei femei arhitect din România și a primei femei care a ajuns la gradul de arhitect inspector general din lume. Prin acest proiect, Centrul Național de Artă "Tinerimea Română" își propune să contribuie la diversificarea vieții culturale bucureștene cu un spațiu emblematic pentru apartenența acesteia, dorind ca această minunată sală să devină o prezență constantă în viața de spectacol a Capitalei.

Accesul publicului se va face pe bază de bilete, pe care le puteți achiziționa în perioada 15-16 ianuarie între orele 13-16, precum și în ziua concertului, începând cu ora 16, de la casa de bilete din Bd. Schitu Măgureanu, nr. 4.