Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Starurile muzicii clasice la Ateneu: violonista Arabella Steinbacher cântă sub bagheta dirijorului Mihhail Gerts

Publicat: luni, 11 Decembrie 2023 , ora 9.59
Joi, 14 decembrie și vineri, 15 decembrie, de la ora 19.00, publicul Filarmonicii "George Enescu" o va putea asculta pe violonista Arabella Steinbacher, ce va evolua ca solistă a Orchestrei Filarmonicii "George Enescu", sub conducerea dirijorului estonian Mihail Gerts. Programul cuprinde Uvertura Trompeta, op. 101 de Felix Mendelssohn, Concertul în re major pentru vioară și orchestră, op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski și Simfonia nr. 5, în si bemol major, op. 100 de Serghei Prokofiev.

Apreciată pe plan internațional drept una dintre solistele de top de astăzi, Arabella Steinbacher este renumită pentru repertoriul său extraordinar de variat, ce se extinde de la marea literatură clasică și romantică pentru vioară, până la numeroase concerte compuse în secolul XX. În cariera sa, a colaborat cu orchestre de top, precum și cu dirijori de mare prestigiu, dintre care amintim: Marin Alsop, Herbert Blomstedt, Christoph von Dohnányi, Christoph Eschenbach, Lawrence Foster, Marek Janowski, Vladimir Jurowski, Fabio Luisi, Zubin Mehta, Andris Nelsons, Yannick Nézet-Sécoguin, Kirill Petrenko.

Mihail Gerts s-a afirmat pe scena internațională în urma colaborărilor de succes cu Orchestra Academiei Naționale Santa Cecilia din Roma, Orchestra Simfonică BBC, Orchestra Filarmonică Radio France, precum și cu apreciatul bariton Matthias Goerne în calitate ca solist. Aclamat de critica de specialitate pentru "precizia sa uluitoare, gesturile extrem de expresive și căldura interpretărilor sale", Gerts colaborează frecvent cu cu orchestre renumite: Sinfonia Varsovia, Filarmonica Națională a Rusiei, Orchestra Națională Simfonică din Estonia.

Ateneul Român
Joi, 14 decembrie 2023, ora 19
Vineri, 15 decembrie 2023, ora 19

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor: MIHHAIL GERTS
Solistă: ARABELLA STEINBACHER

Program
Felix Mendelssohn - Uvertura Trompeta, op. 101
Piotr Ilici Ceaikovski - Concertul în re major pentru vioară și orchestră, op. 35
Serghei Prokofiev - Simfonia nr. 5, în si bemol major, op. 100

Mai multe informații despre stagiunea 2023-2024 pot fi găsite aici:
https://www.fge.org.ro/calendar