Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Corul Regal invită publicul din București la Concertul Regal de Crăciun

Publicat: luni, 4 Decembrie 2023 , ora 16.29

Corul Regal, ansamblu de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României și decorat de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, va susține Concertul Regal de Crăciun.

Evenimentul va avea loc luni, 11 decembrie 2023, începând cu ora 20:00, în Catedrala Romano-Catolică Sf. Iosif din București. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Devenit deja tradiție, Concertul Regal de Crăciun îi va reuni pe unii dintre cei mai performanți tineri muzicieni români ai momentului. Alături de Corul Regal vor evolua dirijorii Răzvan Apetrei și Daniela Cotoroană, violoncelista Alexandra Căplescu și pianista Teodora Chircă.

Repertoriul este compus din creații și aranjamente de Tomás Luis de Victoria, Ola Gjeilo, Javier Busto, James L. Pierpont, Phillip Lawson, Michael Engelhardt, Mykola Leontovyci, Gheorghe Danga, Tudor Jarda, Tiberiu Brediceanu, Nicolae Ursu, Gheorghe Dima, Alexandru Pașcanu, Claudiu Negulescu, Florian Costea și Matei Alexandru.

Partenerii evenimentului sunt Arhiepiscopia Romano-Catolică de București - Oficiul Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu, Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană din București și Angelus TV.

***

Corul Regal, fondat în anul 2012, este format din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, studenți și absolvenți ai Universității Naționale de Muzică din București.

Corul Regal a reușit să se remarce în viața muzicală românească, formând în cei 11 ani de existență peste 500 de tineri muzicieni, care au participat la peste 100 de apariții publice în țară (București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Ploiești, Pitești, Târgoviște, Râmnicu Vâlcea, Drobeta-Turnu Severin, Buzău, Alba Iulia, Sinaia, Curtea de Argeș), dar și peste granite (Cernăuți, Chișinău, Balcic), pe cele mai reprezentative scene ale muzicii și culturii românești și a fost prezent la evenimentele și ceremoniile Casei Regale a României desfășurate la Palatul Elisabeta, Castelul Peleș, Palatul Regal (MNAR), Domeniul Regal de la Săvârșin, Palatul Cotroceni, Castelul Reginei Maria de la Balcic, Biblioteca Centrală Universitară Carol I din București, Ateneul Român ș.a.

Ansamblul a evoluat în cadrul Festivalului Internațional George Enescu (edițiile 2021, 2019 și 2017), în cadrul Festivalului Operelor Independente din Iași (ediția 2017), în cadrul Festivalului de Muzică Religioasă "Buna Vestire" din București (ediția 2016), în cadrul Festivalului Internațional de Muzică Corală "D. G. Chiriac" din Pitești (ediția 2013) și în cadrul Festivalului Studențiada din București (ediția 2012).

Deși este un ansamblu cameral, Corul Regal a interpretat cu success o serie de lucrări vocal-simfonice sau scenice create de H. Purcell, G. F. Händel, W. A. Mozart, L. van Beethoven, G. Enescu ș.a., unele dintre acestea în primă audiție națională, în compania unor ansambluri precum Les Siècles (Franța), Orchestra Română de Tineret, Camerata Regală, Orchestra Filarmonicii din Brașov, Orchestra de coarde a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești, Opera Clandestina, sub bagheta dirijorilor François-Xavier Roth (Franța), Cristian Mandeal, Tiberiu Soare, Răzvan Apetrei ș.a.

În anul 2019 Corul Regal a evoluat în cadrul Sfântei Liturghii prezidate de Sanctitatea Sa Papa Francisc, în Catedrala Romano-Catolică Sf. Iosif din București. Corul Regal a fost distins cu Medalia Regală pentru Loialitate (2018) și Decorația Crucea Casei Regale a României (2023) de către Majestatea Sa Margareta, Custode al Coroanei Române.

Mai multe detalii despre Corul Regal puteți accesa la:

www.corul-regal.ro

www.facebook.com/corulregal

www.instagram.com/corulregal