Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Ana-Cristina Leonte și Big Band-ul Radio prezintă în premieră proiectul "from NOW to NOW"

Publicat: marți, 28 Noiembrie 2023 , ora 10.14
Sala Radio va găzdui joi, 7 decembrie 2023 (de la 19.00), un eveniment muzical inedit al acestui an: revenirea pe scenă a vocalistei și compozitoarei Ana-Cristina Leonte și nu oricum, ci cu un nou proiect, într-o formulă de mare anvergură, alături de Big Band-ul Radio România, dirijat de Simona Strungaru.

O invitație de ancorare în prezent, concertul "from NOW to NOW" prezintă, în premieră, o colecție de piese originale noi, semnate de solista serii, rezultate dintr-o intensă perioadă de creație, o retragere aproape sabatică pe care muziciana și-a asumat-o.

"Propunerile muzicale nu dezmint explorările anterioare, ci dimpotrivă, ele sunt potențate, adâncite, rafinate, punând în lumină aplecarea mea spre experiment: spoken word care alunecă din poezie într-un fel de parodic jazz theatre sau predici motivaționale, ambianțe electronice scufundate în texturi de alamă, un joc al contrastelor între momente de introspecție, propuneri dansante molipsitoare sau descărcări electrice intense, cu iz de alternativ.

Metamorfoza interioară care schimbă lumea exterioară, manifestarea iubirii supreme, prezentul continuu și liniștea dinăuntru, puterea energiei feminine - sunt semințele tematice adunate sub ideea generatoare de a găsi un fel de a fi în această lume, acel echilibru imperturbabil între dualitatea forței vitale: interior-exterior/solitudine-împreună, lumină-absența luminii/ existență-nonexistență." - declară Ana-Cristina Leonte despre noul său proiect

Această viziune este întregită de implicarea - în calitate de aranjori - a muzicienilor Alex Arcuș, Lukacs Marton și Albert Tajti. Împreună cu membrii Big Band-ului Radio, solista serii își propune să reveleze publicului, în premieră absolută, o filă de arhivat în suflet din istoria muzicii contemporane.

Evenimentul va fi completat de proiecțiile video pe orga Sălii Radio semnate de Ioana Halunga.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro - secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online - pe entertix.ro și myticket.ro - și în librăriile Cărturești.