Arhivă : Agenda de concert Înapoi

"Timeless Mood": Magia Orchestrei de Salon, la Filarmonica Pitești

Publicat: vineri, 3 Noiembrie 2023 , ora 9.37

Elegant și casual - muzică de salon și armonii pop-rock se întâlnesc din nou într-o fascinantă experiență crossover, în concertul TIMELESS MOOD: ineditul eveniment de crossover, cu muzică de salon, va avea loc pe scena Filarmonicii Pitești, luni, 6 noiembrie de la ora 19.00. În prim-plan va fi MH Orchestra, singura orchestră de muzică de salon din România. Intrarea este liberă.

Magia muzicii va învălui publicul în forma pură și rafinată pe care i-o conferă interpretarea unicei orchestre de salon din România: MH Orchestra, care își asumă rolul de pilon principal al conceptului TIMELESS MOOD.

Potrivit lui Radu Petrovoci, fondator MH Orchestra, "TIMELESS MOOD a luat naștere din dorința de a face cunoscut conceptul de muzică de salon și de a dezvolta gustul publicului pentru muzica cultă. Venim cu această abordare inovatoare, în care sălile de concerte vor fi deschise tuturor, intrarea fiind liberă, iar programul va fi elaborat de așa manieră încât să aducă în fața publicului atât secvențe clasice foarte cunoscute cât și melodii pop-rock, reorchestrate simfonic."

Alături de MH Orchestra, singura din țara noastră care duce mai departe tradiția austro-germană a orchestrei de salon se vor afla, pentru momente solistice, soprana Oana Maria Șerban și tenorul Florin Budnaru.

Radu Petrovici, inițiatorul proiectului completează: "Publicul va avea oportunitatea de a se bucura de un program muzical diversificat, în care sunetele clasice și moderne se vor întrepătrunde și tranziția de la capodopere ale muzicii culte la piese din topuri pop-rock va oferi o perspectivă cuprinzătoare asupra evoluției muzicii în timp."

"Repertoriul va traversa epocile muzicale, astfel că din programul fiecărei serii vor face parte secvențe clasice de referință, precum Valsul nr 2 de Shostakovich sau Carusso, alături de refrene fără vârstă precum "My Way," "La Vie En Rose" sau "Time To Say Goodbye," toate prezentate într-o manieră somptuoasă, specifică evenimentelor de înaltă ținută.