Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Recital extraordinar de duo pianistic în deschiderea Concursului Internațional de Duo "Suzana Szörenyi" 2023

Publicat: luni, 9 Octombrie 2023 , ora 11.07
Ediția a IV-a a Concursului Internațional de Duo "Suzana Szörenyi" debutează pe 15 octombrie cu recitalul extraordinar de duo pianistic, care se va desfășura pe scena Ateneului Român, de la ora 19:00.

Invitații evenimentului de deschidere sunt pianiștii austrieci Tereza Kalábová și Johannes Gugg, câștigătorii premiului I la cea de-a III-a ediție a Concursului Internațional de DUO "Suzana Szörenyi", 2019.

Programul Recitalului Extraordinar de DUO PIANISTIC include lucrări de Johannes Brahms, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Maurice Ravel, Bohuslav Martinù și Igor Stravinsky.

Detalii despre program și accesul la eveniment sunt disponibile pe website-ul Filarmonicii "George Enescu".

Concursul Internațional de Duo "Suzana Szörenyi" este un proiect cultural implementat de Asociația Majura Christ și co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului "București acasă 2023"*, organizat în București, în perioada 15 - 22 octombrie.

Concursul Internațional de Duo "Suzana Szörenyi" promovează tânăra generație de pianiști și muzica clasică interpretată în ansamblu și, de asemenea, omagiază memoria remarcabilei Suzana Szörenyi, personalitate marcantă a pianisticii și pedagogiei muzicale românești.

Aflată la a patra ediție, competiția de anul acesta este axată pe Duo pianistic - patru mâini și două piane și va fi jurizată de personalități ale vieții muzicale românești și internaționale. Valoarea totală a premiilor acordate va fi în cuantum de cca. 10.000 euro.

Concursul se va desfășura în sălile Universității Naționale de Muzică din București, precum și în Sala Mare a Ateneului Român. În premieră absolută, finala competiției se va desfășura cu orchestră, pe scena Ateneului Român, în data de 22 octombrie 2023, alături de orchestra Camerata Regală, sub baghetamaestrului Cristian Mandeal.

Accesul publicului este gratuit la evenimentele organizate la Universitatea Națională de Muzică din București.

Mai multe detalii despre programul competiției sunt disponibile pe website-ul https://www.concursul-suzanaszoerenyi.ro/competition-agenda-2023/

Tereza Kalábová și Johannes Gugg și-au început colaborarea în toamna anului 2012. Datorită îndelungatei lor colaborări, cei doi artiști au împărtășit toate momentele cruciale din dezvoltarea lor muzicală, ajungând la un nivel extraordinar de înțelegere reciprocă și sincronizare. Având standarde artistice remarcabil de înalte, cei doi tineri muzicieni fac parte dintre cele mai importante duouri profesionale de pian din generația lor.

Duo-ul a fost distins cu numeroase premii I: concursul Prima la Musica (Austria, în 2013 și 2015), Concursul International Schubert Piano Duo de la Jesenik (Cehia, 2013), Concursul Music and Earth de la Sofia (Bulgaria, 2014), Concursul de duo de pian Vlastimil Lejsek de la Brno (Cehia, 2015) și la Concursul Internațional de Duo "Suzana Szörenyi" din București (România, 2019). Tereza și Johannes au cântat alături de importante orchestre europene, precum Orchestra de Cameră din München, Orchestra Filarmonicii din Cracovia, Webern Kammerphilharmonie și Orchestra Conservatorului din Brno.

În iunie 2022, pianiștii au absolvit cu distincție Universitatea de Muzică din Graz (clasa de pian solo a lui Ayami Ikeba) și își continuă studiile cu renumitul duo de pian Silver & Garburg.

Asociația Majura Christ

Asociația Majura Christ este o organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică. Obiectivele asociației vizează următoarele domenii: umanitar, cultural, de conservare și îmbunătățire a mediului, realizarea de evenimente și proiecte destinate învățământului muzical preuniversitar și universitar, precum și alte activități prevăzute de lege, potrivit scopului Asociației.

Pentru detalii și alte informații - contact@concursul-suzanaszoerenyi.ro