Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Festivalul Musica Barcensis - Ediția a XIV-a - se încheie pe 3 septembrie 2023, la Codlea

Publicat: miercuri, 30 August 2023 , ora 10.12

Ediția a XIV-a a Festivalului Musica Barcensis 2023 se încheie duminica aceasta în biserica fortificată de la Codlea, avându-i protagoniști pe membrii unui ansamblu baroc precum și pe organistul bisericii codlene. Ultimul concert combină ideea fondatoare a festivalului din Țara Bârsei: valorificarea patrimoniului regional prin prezentarea orgilor din Bisericile Evanghelice și îmbinarea acestei experiențe cu muzica de cameră de calitate.

Formația Fonte di Gioia a fost înființatǎ în anul 2009 de cǎtre Csongor Dénes, Anna Dénes, István Csata și Amalia Erdős, absolvenți ai Academiei de Muzicǎ "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca. Entuziasmul și aplecarea spre muzica barocǎ i-a fǎcut pe cei patru membri ai formației sǎ participe la primul concurs baroc de muzicǎ de cameră organizat în Romȃnia, La Stravaganza, unde au reușit să urce pe podium. Au urmat multe concerte, înregistrări de CD și participări la diferite proiecte ale muzicii baroce din țara noastră. Sunt oaspeți constanți ai festivalului nostru.

Klaus-Dieter Untch și-a construit o reputație ca și compozitor și pedagog. A compus numeroase piese la cererea organistului Peter Kleinert din Frauenstein, care a interpretat multe dintre creațiile sale în premieră. Klaus Untch prezintă în concertele sale compoziții proprii în diferite stiluri de interpretare și, la cererea publicului, improvizează liber.

Din program fac parte lucrări de D. Buxtehude, J.S. Bach, C.F. Abel, F. Couperin, J.F. Dandrieu, J.L. Krebs, A.Vivaldi.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, cu respectarea normelor în vigoare.

Proiect finanțat de Consiliul Județean Brașov

Organizatori:
Fundația Forum ARTE, Biserica Evanghelică C.A. din România - Parohia Brașov, Bisericile Evanghelice C.A. din: Bartolomeu, Cristian, Bod, Vulcan, Ghimbav, Prejmer, Hălchiu, Hărman, Sf. Martin, Codlea

Mai multe informații despre concerte și artiști se găsesc pe site-ul și pagina de Facebook a Forum ARTE:

https://www.forumarte.ro/musica-barcensis-2023/

https://www.facebook.com/fundatiaforumarte/