Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Orchestrele Naționale de Tineret ale României în Vara Magică, la Ateneul Român

Publicat: joi, 6 Iulie 2023 , ora 12.58

Orchestrele Naționale de Tineret ale României în Vara Magică, la Ateneul Român

După succesul concertului "100 Cello Inspirations!", Centrul Național de Artă Tinerimea Română pregătește alte trei concerte alături de Lanto Communications, care vor avea loc sub egida Festivalului Internațional Vara Magică - ediția 2023, la Ateneul Român, pe 26 iulie, 9 august și 16 august, concerte susținute de trei dintre dintre formațiile ce fac parte din proiectul Orchestrelor Naționale de Tineret ale României, creat de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu.

Evenimentul "Contrabasul la superlativ!" cu Orchestra Națională Simfonică a Românieiva avea loc pe 26 iulie de la ora 19.30, la Ateneul Român, marcând aniversarea marelui contrabasist de origine română Dorin Marc, printr-un concert al Orchestrei Naționale Simfonice a României, dirijat de Cristian Mandeal, având soliști discipoli ai maestrului și anume pe contrabasiștii Andreas Ehelebe, Felix Leissner, José Trigo, Stanislau Anishchanka, cu toții ocupând poziții de șefi de partidă la cele mai importante orchestre simfonice din Europa, cu lucrări de Johannes Matthias Sperger, Bottesini, Nino Rota.

Pe 9 august, de la ora 19.30 la Ateneul Român va putea fi ascultat concertul "Marea Simfonie" , cu Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal, concert ce se va relua la Kultur Sommer Nordhessen de la Kassel (11 august) și Festivalul Internațional "Young EuroClassic" de la Berlin (13 august), soliști fiind pianiștii Oxana Corjos și Cristian Niculescu, în program lucrări de Alin Chelărescu, Poulenc și Schubert. Concertele din Germania vor fi realizate cu sprijinul ICR.

Orchestra Romanian Sinfonietta, va cânta la Vara Magică pe 16 august, de la ora 19.30, condusă de Alexander Sitkovetsky în postură de dirijor și solist, alături de violonista Maria Marica, cu un program cuprinzând lucrări de Bach, Haydn, Bizet/Schedrin.

Orchestra Națională Simfonică a României reprezintă etapa de maturitate și deplină excelență artistică a celor mai valoroși membri ai Orchestrelor Române de Tineret ale României. Pornită de la inițiativa foștilor membri ai primelor generații care au format Romanian Sinfonietta și au depășit vârsta maximă de selecție în faimoasa Orchestră Română de Tineret și care ocupau deja posturi importante în orchestrele simfonice profesioniste din România și nu numai, actuala Orchestră Națională Simfonică a României a reprezentat cu brio cultura națională pe mari scene din Europa și Statele Unite ale Americii. Evoluând alături de mai tinerii lor colegi, toți membrii acestei orchestre impresionează prin acea combinație unică de tinerețe dublată deja de o solidă experiență internațională, expresie a forței pe care proiectul Orchestrelor Naționale de Tineret ale României, creat de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu a câștigat-o de-a lungul celor 15 ani de existență.

Spot video Vara magica 2023

https://www.youtube.com/watch?v=Vir48JFJIFI

Biletele și abonamentele sunt disponibile online pe bilete.ro.

Biletele se pot găsi și la Casa de Bilete deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până vineri, între orele 15:00-20:00.

Mai multe detalii pe www.lanto.ro și www.varamagica.ro