Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Pianistul Alexei Volodin la Ateneu: închiderea stagiunii simfonice și deschiderea Athenaeum Summer Festival

Publicat: miercuri, 21 Iunie 2023 , ora 10.16

Din motive de sănătate, pianista Lise de la Salle nu va putea participa la concertele programate în zilele de joi, 22 iunie și vineri, 23 iunie 2023. Solist va fi Alexei Volodin, care va interpreta Concertul nr. 2, în fa minor, pentru pian și orchestră de Frédéric Chopin.

Apreciat drept "un artist minunat, care dezvăluie straturi de sens și expresie în tot ceea ce cântă, prinse într-o virtuozitate fabulos de discretă." (Classical Source, aprilie 2019), aclamat pentru tușeul său extrem de sensibil și strălucirea tehnică, Alexei Volodin este solicitat de orchestrele de cel mai înalt nivel. Posedă un repertoriu extraordinar de divers, de la Beethoven și Brahms la Ceaikovski, Rahmaninov, Prokofiev și Scriabin, până la Șcedrin și Medtner.

Artist prezent în mod frecvent la festivaluri, Volodin a cântat la George Enescu, Festivalul Internațional de Muzică de Cameră Kaposvár, Festivalul Les nuits du Château de la Moutte, Variations Musicales de Tannay, Festivalul Bad Kissingen Sommer, La Roque d'Anthéron, Les Rencontres Musicales d'Évian, Festivalul La Folle Journée, Festivalul Nopți Albe din Sankt Petersburg, Festivalul Internațional St. Magnus, Festivalul Interarmonie și Festivalul Paștelui de la Moscova.
Născut în 1977 la Leningrad, Alexei Volodin a studiat la Academia Gnessin din Moscova și mai târziu cu Eliso Virsaladze la Conservatorul din Moscova. În 2001, și-a continuat studiile la Academia Internațională de Pian Lake Como și a câștigat recunoaștere internațională în urma victoriei sale la Concursul Internațional Géza Anda de la Zürich în 2003.
Alexei Volodin este un artist exclusiv Steinway.

Ateneul Român
Joi, 22 iunie2023, ora 19 - Închiderea stagiunii simfonice 2022-2023
Vineri, 23 iunie 2023, ora 19 - Deschiderea Athenaeum Summer Festival

Orchestra Simfonică și Corul Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor: JOSEP CABALLÉ DOMENECH
Solist: ALEXEI VOLODIN

Program
Aleksandr Borodin
Dansuri polovțiene pentru cor și orchestră

Frédéric Chopin
Concertul nr. 2, în fa minor, pentru pian și orchestră

Joaquín Turina
Dansuri fantastice

Manuel de Falla
Suita nr. 1 și Suita nr. 2 din baletul Tricornul

Dirijorul Corului: IOSIF ION PRUNNER

Mai multe informații despre acest concert pot fi găsite aici:
https://www.fge.org.ro/calendar