Arhivă : Agenda de concert Înapoi

De la viziune la realitate: Prima reședință muzicală internațională în Casa Artiștilor Bușteni!

Publicat: luni, 19 Iunie 2023 , ora 11.31


Întâlniri artistice deosebite în mijlocul unei naturi superbe! Tineri deosebit de talentați din Germania și România sunt invitați să-și perfecționeze arta interpretativă prin întâlnirile cu muzicieni remarcabili din toată lumea, în cadrul unor cursuri de măiestrie.


Prima rezidență muzicală în Casa Artiștilor Bușteni, din 23 în 30 iunie 2023

Prima ediție a rezidențelor muzicale internaționale la Bușteni are în prim plan vioara ca instrument principal, dar și muzica de cameră cu pian. Întâlnirea este organizată în colaborare cu Pre-College Cologne, institut din cadrul Facultății de Muzică și Dans Köln, precum și Liceul de Muzică "Dinu Lipatti", București.

Printre profesorii prezenți la Bușteni se numără violonista de renume internațional Prof. Ute Hasenauer. Împreună cu violonistul Benjamin Ramirez, expert în metodologia și didactica viorii, ambii de la Facultatea de Muzică din Köln, vor preda și îndruma copii atât în lecții individuale cât și în ansambluri de muzică de cameră. Suplimentar, toți participanții au oportunitatea de a obține o perspectivă în domeniul artei componistice și improvizației la cursurile susținute de pianistul și compozitorul André Parfenov de la Facultatea de Muzică "Felix Mendelssohn Bartholdy" din Leipzig.

Un element deosebit în cadrul acestei rezidențe muzicale este prezența violonistei Prof. Konstanze Beyer de la Facultatea de Muzică "Felix Mendelssohn Bartholdy" din Leipzig, specializată în interpretarea muzicii baroce.

Această primă ediție a rezidenței muzicale internaționale se încheie cu un concert public pe data de 28 iunie 2023, concert organizat în colaborare cu Goethe Institut București, care va avea loc la Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania din Brașov.

Asociația Casa Internațională a Artiștilor Bușteni a fost fondată de violonista de origine română Iuliana Münch Geambașu. Ea este inițiatoarea și organizatoarea rezidențelor muzicale, pentru care pune la dispoziție conexiunile ei artistice în întreaga lume.