Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Trei Tenori în concert la Sala Radio

Publicat: luni, 19 Iunie 2023 , ora 10.11

Turneul național Trei tenori susținut de Andrei Fermeșanu, Andrei Apreotesei și Florin Guzgă se încheie la București pe scena Sălii Radio, luni, 26 iunie, de la ora 19:00, alături de Orchestra Metropolitană București, dirijată de Daniel Jinga.

Biletele sunt disponibile pe www.bilet.ro, www.entertix.ro și la casa de bilete a Sălii Radio.

Toți cei care vor să asculte arii din opere și canzonette, printre care celebrele O sole mio, Nessun dorma, Cielito lindo sau Funiculì, Funiculà, dar și lucrări în stiluri muzicale clasice și moderne, sunt așteptați pe 26 iunie, de la ora 19:00, la Sala Radio.

Acesta va fi concertul de încheiere a Turneului Național Trei Tenori Ieșeni, care a trecut anul acesta prin alte 10 orașe din țară: Ploiești, Pitești, Târgoviște, Piatra Neamț, Bacău, Suceava, Sibiu, Târgu Mureș, Satu Mare și Fălticeni.

"O ce seară, superbă seară, sunt consumatoare de muzică clasică, însă seara trecută a întrecut orice așteptări!" , "Un spectacol minunat, momente de neuitat, trăiri și emoții pe care doar acești tenori extraordinari știu să le ofere!", "A fost încântător, un spectacol de mare clasă, pentru care vă mulțumim". Acestea sunt doar câteva dintre mesajele pe care spectatorii din orașele prin care au trecut cei trei tenori le-au scris pe pagina de Facebook a turneului.

Cei trei tenori ieșeni, Andrei Fermeșanu, Andrei Apreotesei și Florin Guzgă, sunt soliști profesioniști de operă, invitați extraordinari în spectacole de operă care au loc atât în România, cât și în străinătate.


ITINERAR:

7 mai - Ploiești, Casa de Cultură a Sindicatelor - Orchestra Filarmonicii "Paul Constantinescu" Ploiești, dirijor Alexandru Ilie;

8 mai - Pitești, Casa de Cultură a Sindicatelor, Orchestra Filarmonicii Pitești, dirijor Costin Grigore;

9 mai - Târgoviște - Orchestra Metropolitană București, dirijor Daniel Jinga;

16 mai - Piatra Neamț, Casa de Cultură a Sindicatelor, Orchestra Filarmonicii "Mihail Jora" Bacău, dirijor Daniel Jinga;

17 mai - Bacău, Teatrul de Vară "Radu Beligan" - Orchestra Filarmonicii "Mihail Jora" Bacău, dirijor Daniel Jinga;

18 mai - Suceava, Casa de Cultură a Sindicatelor - Orchestra Filarmonicii "George Enescu" Botoșani, dirijor Daniel Jinga;

27 mai - Sibiu, Filarmonica de Stat Sibiu, dirijor Cristian Sandu;

29 mai - Târgu Mureș, Filarmonica de Stat Târgu Mureș, dirijor Remus Grama;

31 mai - Satu Mare, Casa de Cultură a Sindicatelor, Orchestra Filarmonicii de Stat "Dinu Lipatti", dirijor Cristian Sandu;

10 iunie - Fălticeni Orchestra Filarmonicii "George Enescu" Botoșani, dirijor Daniel Jinga;

26 iunie - București, Sala Radio, Orchestra Metropolitană București, dirijor Daniel Jinga

Biletele sunt disponibile pe www.bilet.ro.

Andrei Fermeșanu este solist al Operei Naționale Române din Iași începând cu anul 2012. Repertoriul său include roluri principale din opere precum: Il Barbiere di Siviglia de Gioachino Rossini, L'elisir d'amore de Gaetano Donizetti, Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart, Evgheni Oneghin de Piotr Ilici Ceaikovski, Rigoletto de Giuseppe Verdi, Carmina Burana de Carl Orff. Tipologia vocală a "tenorului de grazia" i-a adus recunoașterea atât în fața publicului din cadrul instituțiilor muzicale reprezentative ale țării, cât și în critica de specialitate. Andrei Fermeșanu este directorul general al Operei Naționale Române din Iași.

Solist al Operei Naționale Române din Iași din 2014, Andrei Apreotesei a debutat în numeroase roluri de-a lungul anilor. Cu o prezență scenică caldă și o voce generoasă, Andrei Apreotesei a cucerit inimile publicului în toate rolurile pe care le-a interpretat pe numeroase scene din România. Andrei Apreotesei este directorul general al Ateneului Național Iași.

Florin Guzgă a început colaborarea cu Opera ieșeană în 2006, ca membru al Corului, iar în 2013 a debutat ca solist. Este unul dintre cei mai apreciați tenori ai României, a primit numeroase premii naționale și internaționale și a colaborat cu teatre lirice din București, Cluj, Timișoara, Brașov, Constanța, Galați, Chișinău, Toulouse, Zagreb. Florin Guzgă este directorul artistic al Operei Naționale Române din Iași.


Program muzical :

Parlami d'amore Mariù - Achille Togliani

Manhã de Carnaval - Luiz Bonfá

Te quiero dijiste - Javier Solís

Tu, ca nun chiagne - Ernesto De Curtis și Giuseppe Di Stefano

Notte 'e piscatore - Andrea Bocelli și Luciano Pavarotti

Funiculì, Funiculà - Luigi Denza

Non ti scordar di me - Ernesto De Curtis

Core 'ngrato- Riccardo Cordiferro

Mamma Cesare - Andrea Bixio

O sole mio - Alfredo Mazzucchi și Eduardo di Capua

Nessun dorma - Giacomo Puccini

Bésame Mucho - Consuelo Velázquez

Torna a surriento - Ernesto De Curtis

Granada - Agustín Lara

Chitarra romana - Bruno Cherubini și Eldo Di Lazzaro

Parla Più Piano - Nino Rota

No puede ser - Pablo Sorozábal

Cielito lindo - Quirino Mendoza y Cortés