Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Seri camerale Enescu-Schubert în avanpremieră la Palatul Tinerimea Română, pe 21 iunie

Publicat: miercuri, 14 Iunie 2023 , ora 14.57


Miercuri 21 iunie de la ora 19.00, în ambianța unică a sălii de concert a Palatului Tinerimea Română va avea loc un recital avanpremieră a unei noi stagiuni muzicale de înaltă performanță care se va deschide în toamnă.

Dedicată celor mai valoroși tineri muzicieni ai momentului și deschisă tuturor genurilor muzicale stagiunea "Seri camerale la Palatul Tinerimea Română" își propune să consacre în preferințele marelui public o scenă de concert plasată în zona istorică a orașului București, beneficiind de o ambianță arhitecturală unică, o spectaculoasă evocare la scară camerală a celebrei Scala din Milano - Palatul Tinerimea Română.

Theodor Andreescu - vioară, Mihai Todoran - violă, Izabela Ghergu - violoncel, Iacob Panighianț - contrabas, Theodor Dumitru - pian sunt cei cinci muzicieni de înaltă performanță care vor deschide acest proiect, exponenți de frunte ai nivelului de excelență al Universității Naționale de Muzică din București.

Cei cinci - student, masteranzi și doctoranzi ai UNMB - au în palmares concursuri naționale și internaționale, alături de o foarte mare experiență scenică câștigată pe cele mai importante scene din România, dar și din Europa, Asia și Statele Unite ale Americii, în cadrul unor proiecte precum Orchestrele Naționale de Tineret ale României.

Arta interpretativă de nivel internațional a tinerilor interpreți va da strălucire unui program ce cuprinde capodopere din creația lui Franz Schubertși George Enescu, piese care apar destul de rar în programele de concert, cuprinzând: Enescu - Aubade pentru trio de coarde, Serenade lointaine pentru vioară violoncel și pian și Schubert - Cvintetul "Păstrăvul" D667 pentru vioară, violă, violoncel, contrabas și pian.

Prin acest proiect, Centrul Național de Artă "Tinerimea Română" își propune să contribuie la diversificarea vieții culturale bucureștene cu un spațiu emblematic pentru apartenența acesteia la cele mai înalte valori europene - Palatul Tinerimea Română. Creație a VirginieiAndreescu-Haret, Palatul Tinerimea Română este realizarea primei femei arhitect din România și a primei care a ajuns la gradul de arhitect inspector general din lume. Organizatorii își doresc ca această minunată sală să devină o prezență constantă în viața de spectacol a tinerilor artiști excepționali ai României.


Preț bilet întreg - 20 lei

Bilete cu reducere pentru elevi., studenți, pensionari - 10 lei

Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Palatului "Tinerimea Română" de luni până vineri între orele 12-14. Rezervări la telefon 021315.8165


Pentru informații detaliate legate de activitatea Centrului Național de Artă "Tinerimea Română" și de Orchestra Română de Tineret puteți accesa www.tinerimearomana.ro sau https://www.facebook.com/CentrulNationalTinerimeaRomana/