Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Muzica pe înțelesul tuturor. Familii de muzicieni

Publicat: luni, 24 Aprilie 2023 , ora 11.38

Recitalul de miercuri 26 aprilie 2023, ora 19, din cadrul proiectului Muzica pe înțelesul tuturor este dedicat familiilor de muzicieni din Filarmonica "George Enescu". Pe scena Sălii mici a Ateneului român vor evolua împreună artiști consacrați și artiși în devenire, părinți și copii, într-un program ce sperăm că va inspira pe fiecare tânăr din public să-și urmeze visurile și să-și dezvolte talentul, oricare ar fi acela.

Pe Dan Avramovici (șef partidă clarinet) și pe fiul său, Alexandru Avramovici (de asemenea, clarinetist în orchestra filarmonicii) îi putem vedea aproape săptămânal în concertele simfonice de la Ateneu și ne putem bucura de frumoasele lor momente de solo. Acum avem prilejul să fim mai aproape de ei și să îi ascultăm cântând împreună lucrări de Ponchielli și Poulenc, pentru care îl vor avea ca invitat pe pianistul Cătălin Răducanu. Săndel Smărăndescu, șef partidă contrabas în cadrul Orchestrei Filarmonicii, fiica sa Sofia (vioară) și soția Masami (violă), cărora li se alătură violoncelistul Constantin Borodi, vor interpreta Sonata nr. 1, în sol major, pentru corzi de Rossini. Recitalul continuă cu mezzosoprana Ștefania Chițulescu, membră a Corului Filarmonicii "George Enescu", cu apariții solistice în concertele vocal-simfonice ale instituției, care va prezenta piese de inspirație jazzistică alături de fiul ei, Andrei Boloș (percuție) și de pianistul acompaniator Cari Tibor. Seara se încheie cu un moment în care trei generații vor fi împreună pe scena sălii mici a Ateneului: Cristina Sârbu, realizatorul proiectului de succes Clasic e fantastic, fiica sa, solista de jazz Irina Sârbu și fiica acesteia, Ana Parghel-Sârbu, vor oferi publicului interpretări ale unor lucrări instrumentale și vocale pornind de la clasic și încheind cu jazz.

Detalii și bilete:

https://tockify.com/stagiune/detail/369/1682524800000
Biletele se pot cumpăra

- De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00, Telefon: 021.315.68.75. Plata doar în numerar)

- Online, accesând site-ul www.fge.org.ro - secțiunea "Calendar".

În stagiunea 2022 - 2023 a fost inaugurat proiectul Muzica pe înțelesul tuturor, în care artiștii Filarmonicii "George Enescu" se prezintă publicului prin recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant. Comentarii de specialitate transmit, într-un limbaj accesibil și atrăgător, informații despre compozitori și piesele incluse în programe, iar instrumentiștii și cântăreții filarmoniști oferă interpretări de referință. Recitalurile și concertele se desfășoară fără pauză, cu o durată de aproximativ 75 de minute.