Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Dirijorul Constantin Trinks și pianistul Daniel Ciobanu interpretează Ceaikovski și Șostakovici la Ateneu

Publicat: luni, 24 Aprilie 2023 , ora 10.03

Joi 27 aprilie, vineri 28 aprilie 2023, ora 19:00, Orchestra Simfonică a Filarmonicii "George Enescu" îl va avea la pupitru pe dirijorul Constantin Trinks, într-un un program ce cuprinde Concertul nr. 1, în si bemol minor, pentru pian și orchestră, op. 23 de Piotr Ilici Ceaikovski și Simfonia nr. 5, în re minor, op. 47 de Dmitri Șostakovici. Apreciat deopotrivă ca dirijor de operă, precum și pe podiuml de concert, Constantin Trinks este aclamat pe scene de primă mărime de pretutindeni, iar în perioada 2009-2012 a fost director muzical al Operei din Darmstadt, unde a avut prilejul să își consolideze renumele prin spectacolele de Wagner pe care le-a condus, în elogiile criticilor de specialitate.

Solistul celor două seri va fi Daniel Ciobanu, artist în rezidență al Filarmonicii. PIanistul a câștigat cea mai importantă recunoaștere internațională în 2017, la Concursul "Arthur Rubinstein" din Tel Aviv, unde a câștigat atât Premiul II - Medalie de Argint, cât și Premiul publicului. A urcat ulterior pe scenă la Carnegie Hall, Elbphilharmonie Hamburg, Gewandhaus Leipzig, Konzerthaus Berlin, St John's Smith Square din Londra, Festivalul Internațional "George Enescu" din București și a concertat în Japonia, China, Taiwan, Africa de Sud și Brazilia. Personalitatea muzicală și tehnica distinctă a lui Ciobanu au condus la colaborări importante cu orchestre precum: Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Elb-Philharmonie Hamburg, Filarmonica din Israel și Israel Camerata, Royal Scottish National Orchestra, Filarmonica "George Enescu" și Orchestra Națională Radio.

Ateneul Român

Joi, 27 aprilie 2023, ora 19.00

Vineri, 28 aprilie 2023, ora 19.00

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor: CONSTANTIN TRINKS

Solist: DANIEL CIOBANU

Program

Piotr Ilici Ceaikovski

Concertul nr. 1, în si bemol minor, pentru pian și orchestră, op. 23

Dmitri Șostakovici

Simfonia nr. 5, în re minor, op. 47

Mai multe informații despre acest concert pot fi găsite aici:

https://www.fge.org.ro/calendar

Prețurile biletelor sunt:

  • Categoria I: 120 lei
  • Categoria II: 110 lei
  • Categoria III: 100 lei

Biletele se pot cumpăra:

  • De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: marți - vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar. Telefon: 021.315.68.75)
  • Online, accesând site-ul www.fge.org.ro - secțiunea "Calendar".