Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Seria de concerte JazzBook XI Anniversary

Publicat: miercuri, 29 Martie 2023 , ora 15.43

Clubul JazzBook din București sărbătorește în această primăvară 11 ani de la înființare. Evenimentul va fi marcat desigur printr-o serie de concerte, denumită JazzBook XI Anniversary. Concertele se vor desfășura pe scena clubului aflat în cartierul Cotroceni, în perioada 1-8 aprilie.

Vor fi opt seri cu artiști renumiți, dar și cu tinere talente în ascensiune, așa cum este spre exemplu cântăreața și chitarista Luna Maar, care va deschide seria de evenimente sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 20:00.

Luna Maar va fi acompaniată de formația ei, din care fac parte Lucas Contreras - chitară, Laura Benedek - bas, Alex Mușat - tobe și Ștefan Stoianovici - pian.

De precizat că ora 20:00 va fi ora de începere a tuturor concertelor. Protagoniștii de duminică seara vor fi membrii comboului West Coast Story: Liviu Negru - chitară, Vlad Briciu - pian, Răzvan Cojanu - bas și Marius Ciupi - tobe.

Seria continuă luni cu Sorin Romanescu, o vedetă a scenei autohtone, care va susține un recital solo de chitară, cu efecte live looping.

Seara de marți va fi deschisă tuturor muzicienilor care vor să participe la jam session, o modalitatea de exprimare esențială pentru jazz, recunoscut ca artă a improvizației prin excelență.

Miercuri în prim-plan se va afla Mircea Tiberian, renumit pianist, compozitor și pedagog, care va concerta alături de invitați-surpriză.

Joi seară, vedeta fi saxofonistul Nicolas Simion, un jazzman care a făcut carieră la nivel european. El va cânta alături de Ploiești Jazz Trio, un adevărat supergrup alcătuit din Sorin Zlat - pian, Răzvan Cojanu - bas și Laur Ștefan - tobe.

Tot un supergrup va fi pe scenă și vineri. Cvartetul All4Blues reunește câțiva dintre cei mai valoroși muzicieni de blues și jazz de la noi: Hanno Höfer - chitară, voce, Raul Kușak - orgă Hammond, Claudiu Purcărin - tobe și Luis Palomino - saxofon. Cel din urmă este cubanez, dar activează de mulți ani pe scena de jazz românească.

Seria de concerte se încheie sâmbătă, 8 aprilie, cu un concert Bucharest Jazz Orchestra. Pentru cei de la Bucharest Jazz Orchestra, clubul JazzBook are o însemnătate aparte, pentru că aici au înregistrat live Povești din București, primul lor album, apărut în 2015.

La JazzBook XI Anniversary va evolua într-o formulă restrânsă, cu șase suflători (Sebastian Burneci, Silviu Groaza - trompetă, Paolo Profeti - saxofon, Florian Radu, Adi Cojocaru, Cristi Lăbuș - trombon) și o secție ritmică inedită (Johnny Bica - pian, Iulian Nicolau - tobe).

Biletele pentru fiecare concert de la JazzBook XI Anniversary pot fi achiziționate online.